Header Ads

ÚJ FEJLEMÉNYEK! TILTAKOZNAK A RAJONGÓK! MEG VAN A HIVATALOS BÍRÓSÁGI ÍTÉLET Galambos Lajos ügyében!! A lehető legkeményebb büntetést kapta! EZ VÁR Lagzi Lajcsira: - Önök szerint EZT érdemelte?!


Bűnösnek mondta a ki a bíróság Galambos Lajost az áramlopás ügyben, ám a feleségét, Boglárkát felmentették. Ítélet született a Budaörsi Járásbíróságon, ám a zenész és felesége nem jelentek meg a tárgyaláson. Galambos Lajos felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve pénzbüntetést is kapott, s 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt ügyében a bíróság.
A pénzbüntetés 15 millió forint, ezen felül 5 millió perköltség, amit két másik vádlottal együtt kell fizetnie. Legkorábban a börtönbüntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra. Feleségét, Boglárkát a kétrendbeli, társtettesként elkövetett lopás alól felmentette a bíróság – hangzott el az ítélet a bíróságon. A zenészt az ügyvédje, Fröhlich Krisztián képviselte a tárgyalási napon, ami Szabó Orsolya ügyész viszontválaszával kezdődött, majd az ügyvédek reagálásával folytatódott.
A harmadrendű vádlott is felszólalt az utolsó szó jogán, ezután hirdette ki a bíró az ítéletet. Az ügyészség az áramlopási ügy miatt az ilyen bűncselekményekben kiszabható kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés középértékét kérte kiszabni a bíróságtól, ezen kívül Galambos feleségére, a másodrendű vádlottra is letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte. Az ő esetében a minimumértékhez közelítő, két év büntetést kértek. A bíróság most döntött, s vélhetően figyelembe vették, hogy a vádlott állami díjjal kitüntetett művész, büntetlen előéletű, három gyereke van, illetve súlyos beteg feleségéről is gondoskodik. Az ügy ismert:
Galambos Lajost és nyolc társát víz-, gáz- és áramlopással vádolták meg, emellett önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette elkövetésével is. Ügyük – amelynek a lényege, hogy két, a zenészhez köthető ingatlanon illegálisan vételezték a vizet, villanyt és a gázt – 2015 óta húzódik. 2019-ben lényegében újrakezdődött a 30 milliós per egy bírócserével! A zenész korábban 125 napot töltött rács mögött előzetesben.
loading...