Header Ads

RENDKÍVÜLI Sajtótájékoztató MINDEN NYUGDÍJASNAK!! Nyugdíjelemés, nyugdíjprémium, nyugdíjkorrekció 2022! MOST tette közzé az MTI:


Beterjesztette Varga Mihály pénzügyminiszter a 2022-es költségvetés tervezetét. Ebből látszik, milyen forrásokat különítenek el a nyugdíjasok számára, és milyen intézkedések várhatók. A jövő évi költségvetési terv 3 százalékos fogyasztói árindexet számol 2022-re, ennek megfelelő mértékben, vagyis 3 százalékkal fognak emelkedni a nyugdíjak jövő év januártól.
2021-ben az 3 százalékos infláció helyett 3.6 százalékos lehet a valós infláció. Ez egy júliusi korrekcióval orvosolhatnak a nyugdíjaknál, azaz egy 0.6 százalékos mértékű emelés várható. Még sor kerülhet idén egy novemberi nyugdíj korrekcióra, erre vonatkozóan majd később lesznek pontos adatok. A 24.hu kalkulált, eszerint, ha a mostani 148 ezer forintos átlagnyugdíjból indulunk ki, akkor az idei és jövő év eleji emelések után 2022-től kezdve akár 153 ezer forint felett is lehet az átlagnyugdíj.
Folytatják a 13. havi nyugdíj visszaépítését, a jövő évben kétheti plusz ellátást kapnak a nyugdíjasok, melyre a kormány 160.3 milliárd forintot különít el. Ez átlagosan 74 ezer forint pluszt jelenthet 2022-ben. Varga Mihály pénzügyminiszter szinte egészen biztosan benne, hogy jövőre lesz úgynevezett nyugdíjprémium is, amelyre 68.5 milliárd forintot különítettek el írja a liner.hu. Forrás: 24.hu, liner.hu
loading...