Header Ads

ORBÁN SORSDÖNTŐ bejelentése: MÁS SZABÁLYOK Jönnek OLTOTTAKNAK ÉS OLTATLANOKNAK!! EZEKRE a korlátozásokra készülj a 4. hullámban Magyarországon!


MERKELY: LASSÚ, ELHÚZÓDÓ LEHET A NEGYEDIK HULLÁM. Elsősorban az oltatlanokat érinti majd – mondta a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Merkely Béla úgy fogalmazott, elképzelhető, hogy szükség lesz további korlátozásokra a negyedik hullám miatt, de ezek elsősorban az oltatlanokra vonatkozhatnak majd.
Az oltatlanok természetesen jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve, huszonötször valószínűbb, hogy bekerül egy oltatlan egy kórházba, huszonötször nagyobb a valószínűsége, hogy meghal koronavírus-fertőzésben – hívta fel a figyelmet a rektor. Ugyanakkor elmondta, az oltatlanok nem reménykedhetnek abban, hogy az úgynevezett nyájimmunitás majd megvédi őket, hiszen a koronavírus folyamatosan mutálódik; a delta variáns esetében egy ember átlagosan nyolcat fertőzhet meg, míg az első, Vuhanból elindult vírus esetében ez a szám 2,5 volt.
A harmadik oltást elsősorban a 60 év felettieknek vagy legyengült immunrendszerű embereknek ajánlja a rektor. Azt javasolta, hogy a második vakcina után négy hónappal kérjék a harmadik oltást az érintettek. Merkely Béla hangsúlyozta, egyelőre nincs olyan gyógyszeres kezelés, ami hatékonyabb lenne, mint a vakcina. Ráadásul az oltóanyagokból már több milliárd adagot beadtak, komolyabb mellékhatásról nem érkezett hír, ezért azt lehet mondani, hogy ezek biztonságosak. Forrás: MTI.hu
loading...