Header Ads

MOST KAPTUK A HÍRT! Döntött a kormány! Nagyon rossz híreink vannak a kötelező oltásról!


Orbán Viktor a nyári szünet után újra a Kossuth Rádió reggeli műsorában szólalt meg. Utoljára augusztus 22-én adott „klasszikus” péntek reggeli interjút. Tegnap Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra már Kormányinfót is tartottak, ahol – szokás szerint – ismertették a kormányülésen tárgyalt témákat. A legfontosabbak az alábbiak voltak:
Január 1-jéig szeretné a kormány meghosszabbíttatni a veszélyhelyzetet különbség van oltottak és oltatlanok között, s szóba került, hogy a munkáltatók kötelezhessék a dolgozóikat oltásra, uniós előfinanszírozásra és a régi hitelek kiváltásra kell a tegnap kibocsátott, rekordmennyiségű államkötvényből beérkező pénz jelenleg általánosságban tilos hatodik osztály alatt online oktatásra átállni, de van jogi lehetőség egy-egy iskolánál ezen változtatni ezen, ha szükséges.
Öszödi beszéd: Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában visszaemlékezett az öszödi beszéd kiszivárgásának 15 évvel ezelőtti napjára: „dermesztő pillanat volt a hazai politikában” – mondta, hozzátéve: az is dermesztő, hogy Gyurcsány Ferenc ma is a baloldal vezetője. Szerencsére ma már a hátunk mögött hagytuk, amit ő elrontott – összegezte. Aki felveszi az oltást, annál a vírus elkapásának az esélye minimális. Arra biztatja a miniszterelnök ismét az időseket és a krónikus betegeket, mindenkit, hogy éljenek vele. Kötelezővé nem teszik, de szó van arról, hogy egyes munkaadók kötelezővé tehetik.
Ez egyelőre nyitott kérdés. Általánosan nem lehet elrendelni a kötelező oltást, mert „ezt a magyar ember gyomra nem veszi be”, de mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, mert a negyedik hullámban veszélyben vannak. A fiataloknak azt üzent: ők se gondolják, hogy nem találja meg őket a vírus! Senki ne hagyja az utolsó pillanatra az oltást – kérte.
loading...