Header Ads

MOST érkezett! Újabb vétlen újszülöttet találtak tegnap a babamentő inkubátorban Miskolcon! Sokkoló milyen állapotban volt a kisbaba amikor észrevették! ÍGY van most a kicsi! Csak erős idegzetűeknek:


Egy egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő inkubátorban kedd késő este. A kórház tudatta: az inkubátor 0 óra 10 perckor jelzett, és a személyzet azonnal intézkedett.
A Perinatális Intenzív Centrum (PIC) munkatársai vették gondozásba a gyermeket. A 44 centiméterrel és 2160 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói a Hajnal Ákos nevet adták. A kórház tájékoztatása szerint a kisfiú bizonyára nem intézményi körülmények között született, ennek ellenére jól van, az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges, bár a meghűlés jelei felfedezhetőek voltak rajta. A tizenötödik baba, akit az inkubátorban találtak. Hozzátették: Hajnal Ákos a tizenötödik baba, akit az inkubátorban találtak 1998 óta, amikor a kórház főbejárata előtt elhelyezték a készüléket. Legutóbb tavaly – egymást követően – két gyermeket helyeztek el a babamentő inkubátorban: májusban egy kislányt, júniusban pedig egy kisfiút. A kórház emlékeztetett: a nők – amennyiben nem szeretnék felnevelni a gyereküket – az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor. Forrás: MTI.hu, a kép illusztráció
loading...