Header Ads

MOST ÉRKEZETT! RENDKÍVÜLI! MAGA Szijjártó Péter jelentette be: TELJESEN VÉGE A SEGÉLYEK RENDSZERÉNEK!! FIGYELJÉK MI JÖN HELYETTE: - Önök egyetértenek ezzel a döntéssel?!


A kormány úgy döntött, nem adja fel az elmúlt 10–11 év sikereket hozó gazdaság stratégiáját, és továbbra is segély helyet munkát biztosít az embereknek – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Debrecenben, a Hajdu-Alu Zrt. gyártócsarnok átadásán csütörtökön. A tárca közleménye szerint a külügyminiszter kiemelte, hogy a koronavírus gazdasági hatásainak a kezelése kapcsán alapvetően két megközelítés ütközött egymással.
Az egyik azt mondta, hogy minél több segély kerüljön kiosztásra, a másik megközelítés pedig azt, hogy inkább a gazdaság fejlesztésére, a kapacitások növelésére, és az új technológiák meghonosítására legyen forrás, annak érdekében, hogy elkerüljük a tömeges munkanélküliség kialakulását. A kormány úgy döntött, nem adja fel a már sikeres gazdasági stratégiáját és továbbra is az új munkahelyek létrehozására és a meglévők megvédésére helyezi a hangsúlyt. Szijjártó Péter elmondta, hogy a magyar gazdaságtörténet egyik legjelentősebb beruházás-ösztönzési támogatási programja került megvalósításra, amelyben a Hajdú-Aluval együtt összesen 1435 vállalat vett részt, így pedig 270 ezer munkahelyet sikerült megvédeni az országban. „Az eredmények már látszanak:
Tavaly globálisan 42 százalékkal estek vissza a közvetlen működő tőke beruházások, ezzel szemben Magyarországon egy 140 százalékos növekedést tudtunk regisztrálni, és a mai napon már 36 ezerrel többen dolgoznak, mint dolgoztak tavaly, a világjárvány előtt” – mondta el a miniszter. Hozzátette, ha a kormány engedett volna a csábításnak és a segélyt követelőknek, akkor ma egészen biztosan jóval nagyobb, kiszolgáltatottságról, csődökről és védtelenségről beszélhetnénk. „Most, hogy a világgazdaság is kezd magára találni, és a piaci kereslet kezd visszaépülni, egyre inkább szükség van a növekvő keresletet kiszolgálni képes kínálatra. Ezt azok tudják biztosítani, akik az elmúlt időszakban növelték a kapacitásaikat” – mondta el a külügyminiszter. A debreceni beruházásról szólva elmondta, hogy a Hajdu-Alu Zrt. egy 575 millió forintos beruházást hajtott végre, aminek eredményeként egy új 3000 négyzetméteres csarnokban van lehetőség a gyártás modernizálására, a gyártáshoz szükséges idő lerövidítésére.
„Mivel ezzel a beruházással a Hajdu-Alu 53 munkavállalójának jövőjét tudja biztosítani, a kormány 287 millió forintos támogatást biztosított a vállalat részére” – mondta a miniszter. Kiemelte: a Hajdu-Aluval együtt 48 Hajdú-Bihar megyei vállalat kért és kapott támogatást a beruházásaikhoz a mögöttünk álló rendkívül nehéz időszakban. A 48 beruházás összesen 24 milliárd forint értékben valósul meg és 6100 munkahely megmaradását garantálja Hajdú-Bihar megyében. Mindehhez a kormány 11 milliárd forintos támogatást biztosít. Forrás
loading...