Header Ads

MOST érkezett! DÖNTÖTT a kormány! Teljesen megszűnhet az ingyenes laborvizsgálat! Minden vérvétel, vizeletvizsgálat ETTŐL a dátumtól kezdve fizetőssé válhat minden magyar állampolgárnak! ITT vannak a pontos részletek:


Bizonyos híresztelések szerint, a háziorvosokat arra igyekszik ösztönözni a kormány, hogy betegeik laborvizsgálatain spóroljanak. Mutatjuk a pontos részleteket: Az intézkedéseket az indokolná, hogy rengeteg a feleslegesen elvégzett laborvizsgálat, ami rengeteg pénzbe kerül, s az így megtakarított összeget másra lehetne fordítani az egészségügyön belül.
Az orvosok viszont úgy érzik, hogy a gyógyításhoz feltétlenül szükséges elvégezni ezeket a vizsgálatokat. Selmeczi Katalin, A Háziorvosok Szakmai Szervezetének elnöke elmondása szerint, nap mint nap egyre több feladat hárul a háziorvosokra a magyar egészségügyi rendszeren belül, s az egyik legfontosabb eszközük a laborvizsgálat. Amit most bizonyos érdekek azzal korlátoznának, hogy kevesebb laborvizsgálati beutaló írására ösztönöznék az orvosokat. Azokat a háziorvosokat, akik a laborvizsgálati költségeket leredukálják egy bizonyos szintre, jutalmazni fogják. Azok az orvosok akik csínján bánnak a laborvizsgálati beutalók írásával, több tízezer forint jutalmazásban részesülhetnek.
Ónodi-Szűcs Zoltán, az egészségügyért felelős államtitkár az intézkedést azzal indokolja, hogy hazánkban a laborvizsgálatok száma kétszer annyi, mint az uniós átlag. A szakértők szerint pedig a vizsgálatokon történő pénzmegtakarítási szándék nem célravezető, mert ezen vizsgálatok segítségével betegségeket fedeznek fel még kellő időben, s állítják be betegeik gyógyszeradagjait is. Kíváncsiak vagyunk a véleményükre. Önök mit gondolnak erről? Valóban ezen kellene spórolni? Forrás
loading...