Header Ads

GYÀSZOL az ország! Még előtte állt az egész élet! Autóbalesetben vesztette életét a 46 éves híres magyar színésznő, sokak nagy kedvence! Feldolgozhatatlan ami történt:


Balesetben hunyt el a fiatal magyar színésznő – Buttkay Emmire emlékezünk: Szerepelt az 1956-ban bemutatott Hannibál tanár úr című filmben, de egy év múlva viszont már halott volt, Londonban szenvedett halálos autóbalesetet. Az Újságmúzeum emlékezett meg a tragikus sorsú, elfeledett színésznő, Buttykay Emmy életéről. 1911-ben született Budapesten és már kisgyerekként szerepelt a lapokban, mivel az édesanyja Kosáry Emmy, a messze földön híres operaprimadonna volt, az édesapja pedig a neves zeneszerző, Buttykay Ákos.
Az édesapjának köszönhetően már kiskorától kiválóan zongorázott, mellette pedig a divattervezés érdekelte, s természetesen a színjátszás. Aztán a Belvárosi Színház szerződtette 1933-ban és úgy tűnt, csodás karrier elé néz. Több filmben is mellékszereplő lehetett, s énekes-táncos előadásokban lépett fel. A mosolygós, fitos orrú lányt imádta a közönség, az egyik újság találóan így jellemezte: „ügyes, puha kiscica.” A lapok sűrűn írtak róla, arról is beszámoltak, hogy a csinos lány örökbe fogadott egy csatakos, meggyötört német juhász kutyát, amely aztán kilenc kiskutyának adott életet.
1934-ben Tüske község határában, elsőre súlyosnak látszó autóbalesetet szenvedett, a kocsiban ott volt mellette az édesanyja is. Az autó felborult, Kosáry Emmy az arcán és a kezén sérült meg, a lánya pedig kificamította a karját. Ki gondolta volna ekkor, hogy a következő autóbalesete halálos lesz…a források szerint 1957 nyarán azért utazott Londonba (természetesen engedéllyel), hogy ott kezeltesse magát. Július 5-én aztán az angol fővárosban autóbaleset áldozata lett. Mindössze 46 évesen… Így ért véget az élete a többre hivatott sztárcsemetének, aki nem futhatta be azt a pályát, amit a harmincas évek elején jósolt neki a szakma.
loading...