Header Ads

Bejelentették a HATALMAS VÁLTOZÁST! VÉGRE DÖNTÖTT a kormány az óraátállítással kapcsolatban!! ITT A VÉGE! EKKOR törlik el VÉGLEGESEN és EZ JÖN UTÁNA! NAGYON FONTOS VÁLTOZÁS JÖTT!!


A magyar kormány eddigi információink szerint úgy határozott, hogy idén még nem, de jövőre eltörölhetik az óraátállítás rendszerét. Magyarország vélhetően a nyári időszámításra állhat át 2022-ben. Idén azonban még vissza kell állítanunk az óráinkat októberben. A téli időszámítás kezdete: 2021. október 31. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát.
Az óraátállítás első kipróbálása 1916-ból Amerikában történt meg próba jelleggel pár évig. Európában Franciák alkalmazták először az óraátállítást még 1976- ban.Az energia hiány és a spórolás lehetősége miatt terjedt el. Magyarországon 1980-ban került bevezetésre, előtte is működött rövid időszakokban.A megváltozott fogyasztás miatt ma már nem jelent takarékosságot ez a módszer. Az óraátállítást 2011-ben Oroszország, Fehéroroszország, Ukrajna is eltörölte, így náluk a nyári időszámítás marad érvényben.
Jelenleg 1996-os kormány rendelet szabályozza az óra átállítást. Európában 2021-től akarják megszüntetni a téli/nyári időszámítást. Ez azt jelenti, hogy a tagállamok önállóan eldönthetik, hogy a téli vagy a nyári időszámítást szeretnék használni. A jogalkotási javaslat a szomszédos országok egységes időszámítását szorgalmazzák, hogy elkerüljék a széttöredezettséget és megóvják a belső piac megfelelő működését. Az Európai Bizottság javaslata megszüntetné az unióra kiterjedő óraátállítást, a hatálybalépéshez egy egyszerű és gyors ütemtervet javasol és ösztönzi a nemzeti és európai szintű konzultációt. Pezsgőt bontva ünnepeljük, hogy az EP eltörölte az évenkénti kétszeri óraátállítást.
Még az iskolásokat télen reggel felkelteni próbáló szülők is csettintenek egyet, tovább lesz esténként világos. Hiszen úgyis a nyári időszámítást fogjuk választani, az mindenkinek jó. Szerintünk meg óriási pofára esés lehet ebből. Elképzelhető, hogy mozgásterünk annyi lesz, hogy a téli időszámítást válasszuk vagy a nyárit és a román időzónát.
loading...