Header Ads

Alig pár órája jelentették be! OKTÓBERRE OLYAN meglepetést hoz a koronavírus, amit álmainkban sem gondoltunk volna:


OKTÓBERRE OLYAN meglepetést hoz a koronavírus, amit álmainkban sem gondoltunk volna: Merkely Béla szerint a vírusveszély ősz elejére - közepére megint megnövekedhet, ezért fontos, hogy az felkészülve érjen minket a koronavírus újabb hulláma. Gulyás Gergely vasárnapi bejelentésére reagált a Semmelweis Egyetem rektora és arról beszélt, mire kell számítanunk. A vírus nehezen kiszámítható terjedése miatt a kutatóknak nehéz dolguk van.
A nyári és a novemberi hullám lehetősége is felmerült már korábban. Emiatt az egészségügy folyamatosan készenlétben van, ha a fertőzöttek száma újra komoly emelkedésnek indulna. Szeptemberi - októberi jóslatát azzal indokolta, hogy elkezdődik az iskola és többen mennek majd újra munkába. Emellett a nyári szezon is véget ér, úgyhogy a nagyobb településekre sokan térnének vissza nyaralásból. Merkely szerint a környező országok megnövekedő fertőzöttsége abból adódik, hogy túl korán oldották fel a korlátozásokat. Ezt gyakran még az előtt, hogy az adatok azt indokolták volna.-írja a https://ezalenyeg.hu/.
Fontos, hogy az felkészülve érjen minket a koronavírus újabb hulláma. Az eddigi gazdaságvédelmi intézkedések megfelelők és arányosak, de maradt költségvetési mozgástér a beavatkozásra, ha jön a koronavírus-járvány negyedik hulláma – mondta a Világgazdaság hétfői számában megjelent interjújában Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. “Az első ütemben nem akartuk az összes forrást kihelyezni, hanem arányosan rendeltünk pénzt a célok mellé, így maradhat mozgástér a második hullám kezelésére” – fogalmazott a miniszter, könnyebbségnek nevezve, hogy nemcsak az egészségügyi, hanem a gazdasági védekezéshez szükséges struktúrák is kiépültek.
Az energiastratégiáról szólva emlékeztetett arra, hogy a szén-dioxid semlegesség elérésében az atomenergiának hatalmas szerepe van, “a megújuló energiaforrások terén pedig nem a szél-, hanem a naperőművek mellett köteleztük el magunkat”, mivel Magyarországon az éves napsütötte órák száma magas, a szélbiztonság viszont csekély. “A ránk váró feladatok megoldásához az elkövetkező tíz évben 600 és 1500 milliárd forint közötti összegre lesz szükség, de ebben az uniós támogatások is segítséget nyújthatnak” – tette hozzá. MTI Forrás
loading...