Header Ads

A múlt hétvégén Balatonon jártunk, de EZT a lángost megemlegetjük még sokáig úgy hiszem..! EZT üzenem a szakácsnak! - Szeretném, ha Erről minél többen tudnának az országban!!


A hétvégén Balatonon pihentünk, és betértünk Balatonmáriafürdőn egy lángosozóba. Tudom, most valami egetrengető panaszkodásra gondolnak, de ez nem erről fog szólni. Életemben nem ettem még ilyen finom tésztájú és ilyen finom ízű lángost, mint ott abban a kis büfében. A kiszolgálás mondhatni étterem szintű volt, és az ízek nagyon jól harmonizáltak.
Szeretném öregbíteni a jó magyar balatoni lángos hírnevét, és köszönöm, hogy ilyen remek vendéglátóhelyek vannak még a Balatonon. A lángost a magyar konyha klasszikusának tartják, sőt egyenesen hungarikumként emlegetik, pedig nem az. Sőt, nem is osztrák, ahogy sokan tartják. A lángosunk leginkább török.
Horváth Dezső, gasztronómiai szakíró legalábbis azt állítja, írásos bizonyítékai vannak, hogy a kemencében sütött, sós kelt tészta receptjét török szakácsok hozták el hozzánk. Tőlünk és Csehországból terjedt el Ausztriában is, ahogy az egész Balkánon ismerik. Mégis miért mondjuk hungarikumnak?
loading...