Header Ads

19 megyére riasztást adtak ki EXTRÉM veszélyes viharok miatt! Pusztító jégeső, özönvíz, villámlás, durva eső, 90km/órás szélvihar! EZEKET a megyéket éri el először!


Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.09.17. péntek éjfélig. Ma a déli, délutáni óráktól elsősorban a Dunántúl nyugati, északnyugati részén alakulhat ki zivatar, de kisebb valószínűséggel a keleti országrészben is előfordulhatnak. Főként az Alpokalján az intenzívebb zivatarokhoz felhőszakadás, apró szemű jégeső és esetleg viharos (60-70 km/h feletti) széllökés is társulhat.
Este egy hidegfront érkezik, amely hatására az eső és zápor mellett zivatartevékenység is várható. A front kelet felé vonulásával északnyugaton fokozatosan stabilizálódni kezd a légkör és a csapadéktevékenység is áthelyeződik a keleti területekre. Pénteken napközben már főleg az Alföldön és a délnyugati megyékben fordulhat elő zivatar, amelyek még a szombatra virradó éjszaka is kitarthatnak kiemelten az északkeleti harmadban.
NAGY MENNYISÉGŰ CSAPADÉK Északkeleten néhol 20 mm feletti csapadék is lehullhat 24 óra alatt. 2021.09.16. 10:15 Országos Meteorológiai Szolgálat
loading...