Header Ads

1 perce érkezett! Nagyon megszívhatja aki nincs beoltva!! Az ÚJ korlátozások nem fognak vonatkozni az oltottakra! RÉSZLETEK:


A negyedik hullám miatt visszatérhetnek a korlátozások, de ezek elsősorban az oltatlanokra vonatkozhatnak majd – mondta a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Nehéz idők jönnek azokra, akik elutasították az oltást. Az oltatlanok természetesen jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve […] huszonötször valószínűbb, hogy bekerül egy oltatlan egy kórházba, huszonötször nagyobb a valószínűsége, hogy meghal koronavírus-fertőzésben – mondta Merkely Béla.
Az adásban megismételte azt a kijelentését is, miszerint a negyedik hullám sokáig elhúzódhat. Az orvosprofesszor azt is jelezte, hogy az oltatlanok abban sem reménykedhetnek, hogy a nyájimmunitás megvédi őket, hiszen a koronavírus folyamatosan mutálódik, a delta-variáns esetében egy ember átlagosan nyolcat fertőzhet meg, míg az első, Vuhanból elindult vírus esetében ez a szám 2,5 volt – hívta fel a figyelmet.
A szakértő szerint harmadik oltásra elsősorban a 60 év felettieknek vagy a legyengült immunrendszerű embereknek lehet szükségük. Merkely Béla azt javasolta, hogy a második vakcina után négy hónappal kérjék a harmadik oltást az érintettek. forrás
loading...