Header Ads

Most jelentette be a kormány! Több mint HÚSZEZER NYUGDÍJASNAK jár havi 32 ezer forint SZEPTEMBERTŐL!! - ÍGY KELL igényelni, EZEKKEL A PAPÍROKKAL:


Kérem segítse munkánkat egy megosztással, mert így sokkal több emberhez, sokkal több érintetthez juthat el és jelenthet nekik vagy családjuknak valódi segítséget! KÖSZÖNJÜK! Magyarországon több mint húszezren, a határon túli magyarok körében több ezren jogosultak szeptembertől hadigondozásra – mondta Tarnai Richárd. A Pest megyei kormánymegbízott arra emlékeztetett, hogy a második világháborús hadiözvegyek és hadiárvák járadékát a kommunista diktatúra időszakában elvették.
Szeptembertől a hadiárvák 8550, a hadiözvegyek 32 ezer forint havi járadékot kapnak életük végéig. „A kormányzat fontosnak tartotta, hogy egy több évtizedes mulasztást, egy több évtizedes bűnt hozzon helyre. Mégpedig azt a bűnt, amely az 1938. november 2-a, az első bécsi döntés és 1945. május 9-e, a második világháború befejezése után a magyar királyi hadseregben, illetőleg csendőrségben szolgálatot teljesítő és ott elhunyt emberek hozzátartozóinak, házastársainak és gyermekeinek az ellátását a kommunista diktatúra idején elvette” – fogalmazott Tarnai Richárd kormánymegbízott.
Pest megyében eddig több mint száz kérelmet bíráltak el, az első jogerős határozatokat pénteken adták át. A kormány a munkaszolgálatosokat már korábban kárpótolta egy másik jogszabállyal. Hadirokkant-járadék: A hadirokkantat havi rendszeres járadék (pénzellátás) illeti meg, melynekhavonkénti összege 2018-ban:I. járadékosztályba sorolt hadirokkant esetén 74.670,- Ft II. járadékosztálybasorolt hadirokkant esetén 69.255,- Ft III. járadékosztályba sorolt hadirokkantesetén 64.125,- Ft IV. járadékosztályba sorolt hadirokkant esetén 55.290,- Ft V.járadékosztályba sorolt hadirokkant esetén 39.330,- Ft bővebb infó: kormanyhivatal.hu ITT IGÉNYELHETI:
– a lakóhely szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatalában,– külföldön élő és Magyarországon lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkező kérelmező esetében Budapest Főváros Kormányhivatalánál. Anyagi támogatást kapnak azok a hadiözvegyek és hadiárvák, akiknek férje, édesapja 1938. november 2-a és 1945. május 9-e között a magyar királyi honvédség és csendőrség kötelékében szolgált és elesett – ismertette a hadigondozásról szóló törvény módosításának célját az egyik előterjesztő, Lázár János múlt héten az Országgyűlésben. Az előterjesztést a miniszter mellett Kovács Zoltán, L. Simon László, Vargha Tamás, valamint Rétvári Bence képviselők jegyzik.. Mivel lehet igazolni, hogy jogosultak vagyunk a juttatásra? Az eljárás során a jogosultság hadi eredetét egykorú szolgálati,katonai,kórházi iratokkalhatósági igazolásokkal (például halotti anyakönyvi kivonattal),ezek hiányában más hitelt érdemlő módon – például vöröskeresztes papírokkal – kell igazolni.
A járási hivatalban megvizsgálják ezeket a papírokat, és döntenek a jogosultságról. A támogatást a nyugdíjjal együtt kapják majd a jogosultak, de az szinte biztos, hogy az augusztusi nyugdíjjal senki sem fogja még megkapni a pluszpénzt. Fontos azonban mihamarabb kérelmezni, mert (az igényléstől kezdve) visszamenőleg is jár– tehát például szeptemberben nem csak a szeptemberi, hanem az augusztusi 8 550 forintot is viheti a postás.(forrás : penzcentrum.hu)
loading...