Header Ads

MOST ÉRKEZETT! Még mindig Nincs védettségi igazolványod? Akkor itt a feketeleves! ERRŐL JOBB HA TE IS TUDSZ:


Életbe lépett az oltatlan betegek ellátását korlátozó rendelet. Életbe lépett az a rendelet ,amely szerint a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők csak akkor mehetnek halasztható műtétre vagy rehabilitációs ellátásra, ha saját pénzen elvégeztetnek és bemutatnak egy negatív PCR-tesztet. A tesztet csak akkor nem kell kifizetni ha a páciens fertőzésgyanús, műtétre szoruló gyereket kísér, ha 18 évesnél fiatalabb, valamint ha önhibáján kívül nem kaphatott eddig oltást.
A szabályozás nehéz helyzetet teremt a fogorvosoknál. A beavatkozás előtt a 6 évesnél idősebbektől vagy védettségi igazolványt, vagy egy 48 órán belül készült PCR-tesztet kérnek. A sürgősségi ellátást leszámítva ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy el kell menni a családorvoshoz, ő megrendeli a mentőktől a PCR-tesztet, ha az megvan, akkor a fogorvosnak találnia kell időpontot a kezelésre.
Gyökérkezelésnél 3-4 alkalommal kell visszamenni az orvoshoz, és ezek közül, ami a 48 órán túli időpontra esne, annál elölről kell kezdeni a procedúrát. Mennyibe kerül aPCR-teszt? PCR-tesz árát még ősszel a kormány 19 500 forintban maximálta. Tehát akár 80.000 ft töbletköltség is lehet egy sima gyökérkezelésnél! Forrás: HVG.hu
loading...