Header Ads

FIGYELEM! RIASZTÁS! 9 megyére riasztást adtak ki: Órákon belül lecsap az ítéletidő! JÉGVESZÉLY! Ha ezeken a területeken élsz, légy NAGYON óvatos!


Az időjárás-előrejelzés szerint kedden esős időre számíthatunk, a déli megyékben azonban több órára kisüthet a nap. Kedden a nap első felében több órára kisüt a nap, majd főleg az északi országrész felett megnövekszik a felhőzet.
Reggel, kora délelőtt délkeleten eleredhet az eső, majd egy újabb csapadékzóna vonul dél felé, amelyből eső, zápor, főleg északkeleten zivatar is várható, változó méretű jéggel. A csúcshőmérséklet többnyire 20-25 fok között várható, ugyanakkor az északi határ közelében néhol kevéssel 20 fok alatt valószínű. Késő estére 12-17 fok közé hűl le a levegő. A zivatarok miatt az ország keleti részére, beleértve Budapestet is, első fokú vészjelzés lépett érvénybe kedden és szerdán is. Mutatjuk:


Szerdán ismét felhős időre számíthatunk, a nap első felében a Dunántúlon helyenként, a Dunától keletre szórványosan valószínű záporeső, a keleti, északkeleti megyékben egy-egy zivatar is kialakulhat. A nap második felében csökkenhet a csapadék, ám az Észak-Dunántúlon és zivatar térségében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmelegebb délutáni órákban 18-23 fok várható.
loading...