Header Ads

Borzalmasan szomorú hír jött Oszvald Marikáról! Búcsúznak a rajongók! Ezt nem akarjuk elhinni! Sokan sajnos képtelenek lesznek elfogadni EZT!


Évtizedekkel fiatalabb kollégái is csodálkozva nézik, mire képes a színpadon Oszvald Marika. A Budapesti Operettszínház színésznője minden előadásában olyan koreográfiákat táncol el, amelyet még a legjobb formában lévő huszonévesek is megirigyelhetnek. Ám az idén áprilisban a 70. életévébe lépett sztárnak döntést kellett hoznia:
Fizikai egészsége érdekében el kell köszönnie az ikonikus cigánykerekezős jeleneteitől, amelyeket mindig is csodált a közönség,írja a blikk.hu – Megöregedtem, az operett a fiatalok műfaja. Az, hogy még számítanak rám, külön ajándék, hiszen kevés az idősszerep. Szerencsére az a tapasztalat, hogy a szubretteknek jobb a színészi vénájuk, így talán nekik könnyebb a váltás, és most nekem is váltani kell a prózára.
Igaz, amikor nyolcvan oldal szerepet kell megtanulni, akkor nem érzem ezt annyira könnyűnek – nevetett Oszvald Marika, aki nemrég Fodor Zsókával közösen szerepelt az Összezárva című prózai darabban. Ám az örökifjú színésznő nem bánja, hogy ezt hozta az élet, hiszen ugyan a fizikailag megterhelő táncos-komikus jelenetekről le kell mondania idővel, de a játék megmarad.
– Az izmok, a hangszalagok öregkorban veszítenek a rugalmasságukból, de a játékkedv megmarad.
A korral el kell köszönni egy idő után a zenés-táncos feladatoktól. Nekem szerencsére kitolódott ez az idő, mert rám írták a szerepeket, de egy idő után nem is szabad flikk-fakkokat csinálni, mert az embernek kitörik a lába. Tényleg nem szabad kockáztatni, én sem szeretnék maradandó sérülést. Emiatt is jólesnek már ezek a prózai feladatok, hiszen így játszhatok tovább, és számomra ez a legfontosabb – árulta el a színésznő, aki 49 éve meghatározó, ikonikus és népszerű tagja a Budapesti Operettszínháznak.
loading...