Header Ads

RENDKÍVÜLI!!! Orbán Viktor tartotta a mai kormányinfót! Villámcsapásként ért mindenkit a BEJELENTÉSE! Attól, amit ott mondott sokaknak LE FOG ESNI AZ ÁLLA! MINDENKIT ÉRINT!


A csütörtöki kormányinfót ezúttal Orbán Viktor személyesen tartotta. Orbán Viktor ismertette a járványügyi számokat, hozzátette, Magyarország legyűrte a járványt, itthon van a legtöbb vakcina, több, mint amennyien oltásra jelentkeztek. Az oltás innentől egyéni felelősség: az oltatja be magát, aki akarja, és aki akarja, be tudja oltatni magát. A járvány nem általában ért véget, hanem azok számára, akik beoltatták magukat.
Akik nem oltatták be magukat, azok életveszélyben vannak, ezért a miniszterelnök azt kérte, oltassa be magát mindenki. Orbán Viktor elmondta, hogy nyugati vakcinákból még bőven érkezik, kínai vakcina van még, a szputnyikból már alig, azt “elkapkodták.” Bejelentések: A kormány engedélyezi a 12 és 16 év közöttiek oltását. Kampány nem lesz, a szülők döntése lesz. Van 137ezer ember, aki nem vette fel a második oltást, pedig kellett volna. Akinek lejárt a második oltásra kijelölt határideje, de nem vette fel az oltást, azt törlik a védettségi igazolvánnyal rendelkezők listájáról.
Jövőhéttől a tömeges oltási rend helyett készenléti oltási rendre térnek át. A dolgozó emberek száma 4,5 millió felett van, ez 50ezerrel kevesebb, mint a járvány előtti júniusban. Az év végéig kétszer annyi munkahelyet hoznak létre, mint amennyit a vírus elvett – jelentette be Orbán Viktor. Két operatív törzs jön létre, a gazdaság illetve a társadalmi élet újraindítása lesz a feladatuk, erről tegnap is beszélt Orbán Viktor. Most elkezdődik a gazdaság újraindítása. 15 év alatt három súlyos válság rázta meg Európát és benne Magyarországot.
A kormány most nem ugyanazt a gazdaságot képzeli el a válság után, mint a válság előtt, hanem le akarja vonni a tanulságokat, amikkel ezek a válságok mutatnak. Olyan évtizedre készülünk, melyek a járványok és népvándorlások kora lesz. Több olyan lépést meglép a kormány, amit eddig még nem – mondta a miniszterelnök. Nemzeti konzultáció indul a változásokról, intézkedésekről. A konzultáció gazdasági kérdésekről fognak szólni. Fontos, hogy egyetértés legyen a minimálbér tekintetében:
Szeretnék megerősíteni az emberek véleménye által, hogy a minimálbért egy vagy több lépésben 200 ezer forintra emeljék. Azzal, hogy a kkv-k ezt nem bírnák, ezért meg kell állapodni az iparkamarával, és a nagy minimálbér emelés érdekében a kisvállalkozóknak komoly adókedvezményeket kell adni. A gyermeket nevelő szülők kapják vissza 2022-ben az adójukat.
loading...