Header Ads

Orbán Viktor bejelentette: EZT tervezi, ha nyerne jövőre az ellenzék.. ERRE legmerészebb álmainkban sem gondoltunk volna..! FIGYELJÉK mit mondott:


Arató Gergely (DK) követte Jakab Pétert az azonnali kérdések során, és ő is Orbán Viktorhoz fordult.
Azt ecsetelte a DK politikusa, hogy egy egész ország meglepődött, amikor Orbán arról beszélt pénteken a rádióban, hogy egyike a bérből és fizetésből élőknek. Azt kérdezte a kormányfőtől, hogy neki mennyivel csökkent a fizetése, elvesztette-e a munkáját, mint a koronavírus során oly sok magyar? Pedagógusként elkapta a vírust az osztályteremben? Egészségügyi dolgozóként kockára tette az egészségét?
Orbán erre úgy reagált, hogy a képviselői és a miniszteri fizetés „össze van kötve az átlagjövedelemmel, ha az nő, nő, ha csökken, akkor csökken. Ez egy jó rendszer.” Hozzátette: azt megérti, hogy az ellenzék azért dolgozik, hogy ő elveszítse a munkáját. Hangsúlyozta: ő a DK elnökével ellentétben nem tőkejövedelemből, hanem bérből él. Arató ezután azt mondta: „nem aggódunk önért, fordulhat családi segítségért”. Felemlegette, hogy Orbán Győző cégéből épp kivettek bő egymilliárdot forintot.
Orbán erre azt mondta: hogy nem tervez tőkejövedelemből élni, akkor sem, ha az ellenzék esetleg nyer. Akkor sem szabadulnak meg tőlem, itt maradok képviselőként. Hozzátette: „számíthatnak az együttműködésemre a következő 20 évben.” Szabó Tímeától is elvették az szót. Szabó Tímea a Fudan Egyetemről kérdezte Orbánt. „Mennyit kap ön vagy a családja azért, hogy kiárusítja és elárulja a saját hazáját? Mert ez egyetlen magyar embernek sem jó” – mondta a Párbeszéd társelnöke. Orbán szerint nincs ügy, mert a Fudan már itt van Magyarországon, a Corvinuson. „Majd ha lesznek pontos tervek, akkor érdemes ilyenekről beszélni.
Addig ez csak ködszurkálás. Meg fog épülni minden kollégium is” – mondta Orbán, aki szerint Barack Obama és Soros György már tartott előadást a Fudan Egyetemen, amit így nem érdemes kommunistának bélyegezni. Szabó viszonválaszában lehazaárulózta Orbánt, mire Latorcai János ülést vezető elnök elvette tőle a szót. Szabó egy kis táblát próbált odaadni Orbánnak ezek után „Magyarország hét törvényével”, de Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető ezt megakadályozta. forrás
loading...