Header Ads

Most érkezett! TRAGÉDIA! Halálos Vonatkatasztrófa volt Sátoraljaújhelynél, még mindig zajlik a mentés! Magyarország egyik legsúlyosabb vasúti balesete történt ma! EZ történt pontosan:


Tart a műszaki mentés, de korlátozottan már közlekedhetnek a vonatok Sátoraljaújhelynél, ahol egy kamionnal ütközött össze és kettészakadt egy személyvonat hétfő este. A Mávinform tájékoztatása szerint a mozdonyvezető és a kamion vezetője súlyosan megsérültek. A baleset idején az átjáróban jól működött a fénysorompó. A baleseti helyszínelést kedd hajnalra fejezték be. A műszaki mentés tart, de a felsővezeték áramellátását Sárospatakig visszakapcsolták, így Szerencs és Sárospatak között korlátozottan már haladhatnak a vonatok.
A Szerencs-Sátoraljaújhely közötti személyvonatok jelenleg nem közlekednek. A Zemplén InterCity vonatok szerelvényei Budapest-Miskolc-Szerencs között közlekednek. A Zemplén InterCity vonatokhoz csatlakozva, azok menetrendjében Szerencs és Sárospatak között kétóránként ingavonat közlekedik, amely minden állomáson és megállóhelyen megáll. Sárospatak és Sátoraljaújhely között pótlóbuszok közlekednek a Zemplén InterCity vonatok menetrendjében. A hosszabb közúti menetidők és az átszállások miatt a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon 15-20 perccel is növekedhet az eljutási idő. A Mávinform azt írta: a baleset utáni helyreállítás akár több napot is igénybe vehet. A ZemplénTV Facebook-oldalán a jelenlegi helyzetről is közöltek fotókat, a baleset utáni felvételeket pedig a cikkünk alatti galériánkban találja meg. Mint a Blikk már megírta, Személyvonattal ütközött egy kamion Sátoraljaújhelyen, a Pataki utcai vasúti átjáróban május 31-én. A baleset következtében a motorvonat leszakadt a szerelvényről, kisiklott és egy közeli telephelyen álló tárolóépületbe csapódott. A kamion vontatmánya szintén leszakadt és felborult, a vontató a vasúti töltés melletti árokba borult. A mentőegységek kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó kimentette a kamionsofőrt a vezetőfülkéből. A vonaton összesen hatan tartózkodtak, a motorvonat vezetőjét és a kamion sofőrjét a mentők kórházba szállították. A képeket alább görgetve tekintheted meg:
loading...