Header Ads

KIDERÜLT! Rengetegen felháborodtak! NAGYON kínos, de EZÉRT nem akar találkozni Orbán Viktorral Ferenc Pápa.. - ERRE mégis mit lehet mondani?!


Orbán Viktor mellett Áder Jánossal és több magas rangú állami vezetővel is találkozik Ferenc pápa. Ferenc pápa várhatóan (ha nem gondolja meg magát közben, amire sok esély van, okok lentebb!) 2021. szeptember 12-én, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra – írja a Magyar Kurír.
A katolikus hírportálon megjelent közlemény szerint a szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozik a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival, illetve más, magas rangú állami vezetőkkel. Ahogy arról korábban a Blikk is beszámolt, Erdő Péter bíboros és Semjén Zsolt több mint egy hete a Vatikánba utazott, hogy meggyőzzék a pápát, találkozzon a kormány valamelyik képviselőjével.
Valamint arról is, hogy maradjon hosszabb ideig (eredetileg három órát tervezett Magyarországon tölteni az egyházfő). Ferenc pápa akkor még nem hozta meg a végső döntését. A lengyel a wPolityce lap akkor azt írta: a katolikus egyház feje állítólag nem elégedett azzal, ahogyan a magyar katolikus püspökök és a magyar kormányfő a menekültekkel bánnak, ezért sem erőlteti a találkozót. Forrás
loading...