Header Ads

Hoppá!!! MAGA Gulyás Gergely jelentette be! Országos felháborodást váltott ki!! Csakis EKKOR SZŰNIK MEG VÉGLEGESEN a magyar védettségi igazolvány:


Minden oltóanyagból többlet van, bárki, bármelyik oltóanyaggal beoltathatja magát három napon belül – jelentette be Gulyás Gergely. A járvány harmadik hullámát sikerült teljesen letörni, a tavaly nyári adatok közelében vagyunk – fogalmazott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. A miniszter szerint ennek legfőbb oka az oltási program, valamint annak sikeressége.
A védőoltások kapcsán a miniszter kijelentette: teljesen egyértelmű, hogy aki átesett a fertőzésen, az is nyugodtan beoltathatja magát. Minden oltóanyagból többlet van. Gulyás Gergely leszögezte: minden oltóanyagból rendelkezünk többlettel, így bárki, bármelyik oltóanyaggal beoltathatja magát, akár három napon belül – szögezte le a miniszter. „Az oltás életet menthet” Gulyás Gergely közölte: miután a magyar társadalom 54 százalékát már sikerült beoltani, a társadalmi immunitás közelében vagyunk. Mint fogalmazott: biztosan ki lehet jelenteni, hogy jelenleg 65-70 százalék közelében lehet a társadalmi védettség aránya hazánkban. A miniszter továbbra is arra buzdított mindenkit, hogy oltassa be magát. Ekkor szűnhet meg a védettségi igazolvány. A védettségi igazolvány kivezetése a fertőzöttségi adatoktól függ – mondta kérdésre Gulyás.
„Még az influenza elleni védőoltásnál is nagyobb biztonságot ad a vakcina” Gulyás Gergely ezúttal is kiemelte, hogy „mindegyik oltás biztonságos és az emberi életeket tekintve még az influenza elleni védőoltásnál is nagyobb védettséget ad”. Az uniós védettségi igazolványról A magyar védettségi igazolvány digitális verziója június 15-ig tartalmazni fogja minden oltás típusát és időpontját – jelentette be a miniszter. Gulyás Gergely tájékoztatott: az uniós szabályozás csak július 1-jén lép majd életbe. Akkor egységesebb szabályok lesznek – tette hozzá.
A tárcavezető közölte, hogy eddig 12 országgal sikerült Magyarországnak megállapodást kötnie, ugyanakkor aláhúzta: a magyar védettségi igazolvány alkalmas lesz az uniós Green Card kiváltására. Teljes lesz az utazási szabadság az unióban azok számára, akik beoltották magukat – szögezte le. Megkezdődik a külhoni magyarok oltása is A védőoltásokról szólva a tárcavezető elmondta, megkezdődik a kárpátaljai magyarok oltása is. A Magyar Falu Programról szólva a miniszter kijelentette, hogy a kormány számára fontos, hogy a helyi infrastruktúra fejlődjön, így 26 milliárd forint értékben újulhatnak meg helyi utak és járdák, a mellékutak fejlesztésére pedig 3,8 milliárd plusz jut. Mindez egyben a Magyar Falu Program kiegészítése is – tette hozzá a miniszter.
Gulyás Gergely elmondta, a Belügyminisztérium ezt a programot gyorsan lebonyolítja, hiszen ezek a lépések is a gazdaság mielőbbi újraindítását szolgálják. Kérdések és válaszok: 16 éven aluliak a rendezvényeken. Az Origo kérdésére a miniszter elmondta, a 16 éven aluliak kísérővel bemehetnek majd zenés-táncos rendezvényre. Nem voltak hirtelen vezetőcserék a honvédségnél. Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nem történtek hirtelen vezetőcserék a honvédségnél. Megtörtént az új parancsnokok kinevezése, és bízik benne, hogy a honvédség fejlődése töretlen lesz.
loading...