Header Ads

FRISS HÍR! Most jelentették be, DRASZTIKUS változás jön a védettségi igazolványoknál!! EZ MINDENKIT érint!! ITT vannak a pontos részletek:


Csütörtökön – a szokásostól eltérően – reggel kilenckor jelentkezett a Kormányinfóval Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Az online sajtótájékoztatón többek között informáltak a hazai járványügyi és oltási adatokkal kapcsolatos tudnivalókról, a maszkviselés és a védettségi igazolvány kérdéséről.
Az uniós védettségi igazolványt illetően elhangzott: a kormány megtárgyalta, hogy a digitális verzió június 15-re rendelkezésre áll majd. A védettségi igazolvány online verziója addigra tartalmazza az oltás típusát, idejét, megfelelve ezzel az uniós szabályoknak. Az uniós szabályozás egységesebbé válik július 1. után. Gulyás elmondta: a védettségi igazolvány képes biztosítani a legnagyobb szabadságot Európában, s eddig tizenkét országgal állapodtunk meg a szabad utazásról. Mint kiderült, a gyereknap után tapasztaltak alapján védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérete nélkül is részt vehetnek zenés-táncos eseményeken a 16 éven aluliak.
loading...