Header Ads

Ez a baranyai anyuka 12 kg súlyú gyermeket szült, a világon a legnagyobbat. Az OKA nem mindennapi, az orvosok is elfehéredtek! ÍGY él most a "kisgyermek", akinek a csodájára jár az egész ország:


Egy gyermek születése a legjobb dolog, ami bárkivel történhet. Igaz, hogy a szülés nem könnyű dolog, de mikor a baba megérkezik ebbe a világba, ezt mind egyből elfelejtik az anyák. A mai napon mutatni fogunk nektek egy meglepő rekordot. Nézzétek meg figyelmesen ezt a gyereket. Mit gondolsz, hány hónapos lehet ez a kisbaba? Általában a csecsemők 46 – 53,5 cm hosszúak, 2,5-4,3 kg súlyúak.
Az ilyen méretű csecsemőt még mindig nem könnyű feladat az anya számára megszülni, de el tudják képzelni, milyen nehéz lehet, ha ez a csecsemő ötször ilyen nagy. Ezzel a helyzettel, kellet a szülésznőknek szembenézniük egy ausztrál kórházban. Egy túlsúlyos nőt hoztak a kórházba, mert kész volt a fiát megszülni. A gyerek súlya nem véletlen, hiszen az édesanya testsúlya is 250 kilogramm. Kezdetben az orvos úgy gondolta, hogy többszörös terhességről lehet szó, azaz ikrekről vagy hármas ikrekről. Idővel azonban rájött, hogy ez egy nagyon erős és nagy baba. A páciens vizsgálata során azonban az orvosi személyzet meglepődött, hogy a gyermek súlya csaknem 12 kg volt. Ez egy nagy kihívás volt még a tapasztalt orvosok számára is. Úgy döntöttek, hogy a legjobb dolog a császármetszés. A korábbi időkben már foglalkoztak túlsúlyos nőkkel, azonban még soha nem láttak ilyet. Kétségtelen, hogy ez a szülés örökre felejthetetlen marad az életünkben – mondta az orvos, aki a császármetszést végezte.
A baba és az anya egyaránt egészségesek. Jelenleg ez a legnehezebb újszülött a világon. Megdöntötte a korábbi rekordot, a gyereket, aki 1839-ben 11,6 kilogrammal született Dél-Afrikában. Az édesanya egy érmét is kapott az új rekord miatt. De van ennél valami, ami sokkal fontosabb: a gyereke, aki teljesen egészséges! Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük. Forrás
loading...