Header Ads

DRÁMA! Csak ERŐS idegzetűeknek! Engedély nélkül altatták el a fogászaton a 4 éves magyar kisfiút: Kómába esett, majd bekövetkezett az, amitől minden szülő retteg:


Engedély nélkül altatták el a fogászaton a 4 éves kisfiút, aki kómába is esett, majd bekövetkezett az, amitől minden szülő retteg: Kómába esett, majd meghalt egy négyéves magyar származású kisgyerek a romániai Pitești-en, miután egy fogászati beavatkozás során elaltatták – írja a Transindex.
A lap információi szerint a fogorvosi rendelőnek nem volt engedélye teljes anesztéziát alkalmazni, ahhoz ugyanis rendelkezniük kellett volna intenzív anesztéziás és terápiás részleggel. Az Argeș Megyei Közegészségügyi Igazgatóság ezért 20 ezer lejre (nagyjából egymillió-négyszázezer forintra) bírságolta a rendelőt. A gyerek az altatás után kis idővel szívrohamot kapott és kómába esett. Előbb a pitești-i kórházba szállították, ahonnan a bukaresti Grigore Alexandrescu Gyerekkórházba vitték. Szerda délután azonban leállt szíve, és már nem tudták újraéleszteni az orvosok. A kicsi halálát szerda este jelentette be a bukaresti kórház szóvivője, Raluca Alexandru. Az egészségügyi minisztérium kivizsgálást indított a klinikán, mint ahogyan a rendőrség is nyomozásba kezdett gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt. Forrás: transindex
loading...