Header Ads

Pár perce jött a hír! NYUGDÍJASOK figyelem! DÖNTÖTT a kormány! Bejelentették 2021 legrosszabb hírét! Nagyon fontos változások jönnek 2021.júniustól, amiről feltétlen tudniuk kell! Majd felrobbanunk a méregtől! ITT vannak a részletek:


Nyugdíjemelés: Átlagosan csak ennyi pluszt kapnak a nyugdíjasok júniustól! A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások (27 fajta járandóságot sorol fel a jogszabály) 0,6 százalékkal emelkednek, mégpedig év elejéig visszamenőleg. Így a január-májusi időszakra vonatkozó különbözet, a plusz egyheti nyugdíjra vonatkozó plusz, valamint a már emelt havi járandóság érkezik így júniusban – írja a 24.hu.
Ennyi emelést jelent ez pontosan: Az átlagos nyugdíj 148.450 forint volt az év elején, így a mostani emelés átlagosan havi 890 forint pluszt jelent csupán. Mivel most tehát visszamenőleg egy összegben csapják hozzá az emelt járandósághoz a pluszt, így júniusban a májusihoz képest átlagosan durván 5500 forinttal magasabb nyugdíj érkezik. Mivel a drágulás a mostani előrejelzések szerint pedig még magasabb lehet, mint amire a kormány számít (3 százalékra gondoltak év elején, mostani kiegészítő nyugdíjemelés azért lesz, mert már 3,6 százalékos inflációt jósol a kormány, de elemzők inkább 4 százalék körülit tartanak valószínűnek), ezért van arra esély, hogy novemberben újra nyugdíjemelés lesz. Forrás
loading...