Header Ads

Pár perce érkezett a rendkívüli hír! Ő lesz Magyarország új miniszterelnök jelöltje!! Orbán Viktor rendesen kiakadt.. FIGYELJÉK:


Pálinkás József, egykori MTA-elnök és miniszter az Új Világ Néppárt színeiben mérkőzik meg a többiekkel. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) egykori elnöke is miniszterelnök-jelölt lenne, el is indul az előválasztáson – írja a Magyar Hang a jelölő Új Világ Néppárt (ÚVNP) közleménye alapján. E szándékában a párt keddi közgyűlése ellenszavazat nélkül támogatta.
A közlemény így fogalmaz: TÖBB HETES TÁRGYALÁS UTÁN A MÚLT HÉTEN ELDŐLT: A HATPÁRTI ÖSSZEFOGÁS JELÖLTJEI MELLETT AZ ÚJ VILÁG NÉPPÁRT JELÖLTJEI ÖNÁLLÓAN, PÁRTJUK KÉPVISELETÉBEN VEHETNEK RÉSZT A 2022-ES ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOKAT MEGELŐZŐ ELLENZÉKI ELŐVÁLASZTÁSOKON. A lap felidézi Pálinkás életútját, aki atomfizikus és egyetemi tanár, 1991-96 között az MTA Atommagkutató Intézetének igazgatója, 2001 és 2002 között az első Orbán-kormány oktatási minisztere volt. Az MTA elnöke is volt 2008-14 között, 2014 júniusától decemberéig a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztos, majd a hivatal elnöke is volt 2015-18 között. Az ÚVNP-vel a kormányváltás a céljuk, valamint a politikai irányváltás. Jobbközép pártként a kiábrándult Fidesz-szavazókat és a bizonytalanokat akarják megszólítani. Az előválasztásokon 25-30 jelöltet terveznek elindítani, főleg Budapesten és a nagyobb vidéki városokban.
loading...