Header Ads

NAGY BAJ VAN! PÁR PERCE RIADÓT FÚJT AZ OPERATÍV TÖRZS! EZT A Nagyon rossz hírt jelentették be a magyar lakosságnak!! MINDENKÉPPEN TÁJÉKOZÓDJ, TÉGED IS ÉRINT!!


György István, az oltási munkacsoport vezetője elmondta, hogy az egész oltási folyamat az egészségügyi dolgozókkal kezdődött. Február 4-től működik az országos oltási munkacsoport, március 31-én lett meg a kétmillió beoltott, április 30-án a négymillió beoltott. A MAGYAR OLTÁSI STRATÉGIA SIKERES VILÁGSZINTEN. György István közölte, hogy a sikeres oltási programnak köszönhetően lehetett hamarabb nyitni, mint sok nyugati országban. – Már nagyon közel járunk ahhoz, hogy minden regisztrált be legyen oltva.
Még félmillió ember nem oltatta be magát, aki regisztrált – tette hozzá. MAGYARORSZÁGON IS JELEN VAN AZ INDIAI MUTÁNS, ÍGY NEM LEHET KIZÁRNI, HOGY LESZ EGY ÚJABB JÁRVÁNYHULLÁM.György István elmondta, hogy három vakcinára lehet időpontot foglalni, AstraZenecára nem. Aki fel akarja venni az oltást, az foglalhat interneten, vagy megkeresheti a háziorvosát - tette hozzá. MOSTANTÓL AZ ORVOS-BETEG TALÁLKOZÓKON AZ ORVOS ÖSZTÖNÖZHETI AZ EMBEREKET, HOGY OLTASSÁK BE MAGUKAT. Kedden 334 ezer Pfizer-vakcina érkezett, ebből 175 ezer első körös oltás lesz. 280 ezer AstraZeneca érkezett csütörtökön, 84 ezer Janssen érkezett, és 38 ezer Moderna. Hamarosan indul az itthon élő külföldiek oltása, hasonló a helyzet a külhoni magyarokkal - mondta György. Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy a zenés-táncos rendezvényen csak védettségi igazolvánnyal lehet jelen lenni. A családi rendezvényen 50 fő, míg magánrendzvényen 200 fő lehet. A gyülekezésről azt mondta, hogy 500 fő alatt védettségi igazolvánnyal nem bíró részt vevők is lehetnek. 500 fő felett csak védettségi igazolvánnyal - tette hozzá. ZÁRT TEREKBEN TOVÁBBRA IS KÖTELEZŐ A MASZK VISELÉSE - mondta Kiss Róbert. A jó eredmények érdekében a megmaradt védelmi intézkedéseket be kell tartani. Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte, hogy minden járványügyi adat kedvezően alakul. Az egyéni védelemre kell helyezni a hangsúlyt, mert lehetetlen megmondani, hogyan zajlik le a betegség - tette hozzá. MINDENKI OLTAKOZZON, AKI MÉG NEM TETTE.Az országot tisztifőorvos elmondta, hogy a múlt heti új fertőzöttek száma tovább csökkent a korábbi héthez képest. Országos szinten 39 százalékos csökkenés volt. A fertőzöttek átlagéletkora 42 év. A gyógyultak átlagéletkora is hasonló. A regisztrált új fertőzöttek 21 százaléka a 40-49 éves, 19 százaléka a 30-39 évesek közül került ki. A regisztrált esetek 14 százalékét Budapesten, 13 százalékát Pest megyében, 9 százalékát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében azonosították. A változás dinamikáját tekintve a legnagyobb csökkenés Somogy megyében volt 57 százalékkal, Csongrád-Csanád megyében 53 százalékos csökkenés volt. 9 százalékos növekedés volt Vas megyében - mondta Müller Cecília. KÉT INDIAI VARIÁNSSAL FERTŐZÖTT SZEMÉLYT AZONOSÍTOTTAK MAGYARORSZÁGON. AZ EGYIK MÁR MEGGYÓGYULT, MÍG A MÁSIK SZEMÉLY KÓRHÁZBAN VAN - ismertette Müller Cecília. – Ez várható volt. A két személy nem járt külföldön - tette hozzá. Müller Cecília megerősítette, hogy az indiai mutáns ellen is véd az összes védőoltás. A szennyvízadatokról azt mondta, hogy nemcsak csökkenő, hanem jelentősen csökkenő tendencia látható mindenhol. A szakember beszámolt arról is, hogy egy neves amerikai lap szerint is biztonságos és hatékony a kínai vakcina. EGYÉRTELMŰ BIZONYÍTÉK EZ. MINDEN VAKCINA HATÁSOS ÉS BIZTONSÁGOS - mondta Müller.
loading...