Header Ads

Müller Cecília VÉGRE bejelentette, amire mindenki várt! ITT Az ÉV egyik LEGJOBB és LEGBOLDOGABB híre! NAGY MEGKÖNNYEBBÜLÉS EZ és MINDEN magyart érint!!!


AstraZeneca és Spunik V oltóanyag már csak korlátozott számban áll rendelkezésre, aki ezzel az oltóanyaggal szeretne oltakozni, az haladéktalanul foglaljon időpontot, további vakcinaszállítmány ezekből az oltóanyagokból már nem várható. Meghosszabbították az eredetileg keddig nyitva lévő időpontfoglalást, szerda estig, aki szeretne még időpontot foglalni, az tegye meg, mondta Müller Cecília. A háziorvosok is oltanak, Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinával. Ma 38 400 Janssen vakcina érkezik. Vakcinabőségünk van, emelte ki az országos tisztifőorvos. Most már tényleg csak az egyénen múlik az, hogy él-e a védőoltás felvételének a lehetőségével. Nagyon fontos, hogy a második oltást is felvegyék, tartós, hosszútávú és teljes immunitás csak akkor várható. Lecsengett? Az Észak-Magyarország kérdésére, hogy lecsengett-e már a harmadik hullám, Müller Cecília elmondta, hogy egyelőre még nem jelentené ki, hogy lecsengett a harmadik hullám, hiszen még mindig kevés számban, de regisztrálunk fertőzötteket.
A védőoltásoknak köszönhetően valóban jelentősen sikerült megtörni és erőteljes csökkenésre késztetni a járvány harmadik hullámát. Közeledünk a harmadik hullám lecsengéséhez is, de erre még egy rövid időt várni kell, mondta az országos tisztifőorvos. Mobilalkalmazás Péntek óta tölthető le a védettséget igazoló mobilalkalmazás, amit eddig több mint 130 ezren töltötték le a mobilalkalmazást, és 34 ezren választották a szolgáltatói letöltési lehetőséget. A mobil alkalmazás még teszt üzemben működik. A magyar vakcináról: Az oltóanyagunk hasonló lesz az influenzavírus elleni és a kullancs agyvelőgyulladás elleni oltóanyaghoz. A cél az, hogy az oltóanyagban lévő és a megbetegedéseket okozó vírustörzs a legjobban hasonlítson egymásra, ennek érdekében izolálták a Magyarországon keringő típust, és bízunk abban, hogy a magyar vakcina hatékonyabb védelmet tud biztosítani, emelte ki Müller Cecília. forrás
loading...