Header Ads

MA JELENTETTÉK BE! MEGVAN A PONTOS ÖSSZEG! - FORINTRA PONTOSAN ENNYI PÉNZBELI kompenzációt ad az állam a nyugdíjasoknak:


MA JELENTETTÉK BE! – MEGVAN A PONTOS ÖSSZEG! ORINTRA PONTOSAN ENNYI PÉNZBELI kompenzációt ad az állam a nyugdíjasoknak: Ahogy jeleztük, a nyugdíjasok inflációja meghaladta az év eleji nyugdíjemelés mértékét. Ma véglegessé vált, hogy mekkora nyugdíj-kiegészítésben részesülnek a nyugdíjasok:
A Központi Statisztikai Hivatal az imént tette közzé az áprilisi inflációs adatot, ami alapján mintegy 20 ezer forint jár számításaink szerint az időseknek a rendes nyugdíjon felül.írta meg az mfor.hu A kifizetésre azért kerül sor, mert az év eleji nyugdíjemelés 2,8 százalékos mértéke elmarad a nyugdíjasok kosara szerint számolt első nyolc havi infláció mértékétől. A nyugdíjtörvény ugyanis ehhez köti a kifizetést, amennyiben ez az érték nagyobb, mint az összes aktív háztartásra számolt infláció. Egyébként az alapján is járna a kompenzáció – mivel nyolc hónap átlagában 3,5 százalék lett ez a mutató -, de mint jeleztük, a jogszabály szerint a magasabb inflációt kell ebben az esetben figyelembe venni.írta meg az mfor.hu
loading...