Header Ads

Kiadták a másodfokú riasztást! EZEKBEN a megyékben csap le ma az országra a hidegfront erős viharos széllel és károkozó jéggel! - Aki teheti vigye fedett helyre gépkocsiját és drága ingóságait!


Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Pest és Bács-Kiskun megyékben másodfokú riasztás van érvényben. Délután hidegfront érkezik, mely estig északnyugatról délkelet felé haladva gyorsan átvonul az országon. A front környezetében az északnyugatira forduló szelet várhatóan sokfelé kísérik viharos (jellemzően 60-80 km/h közötti), kiemelten az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és a középső országrészben akár erősen viharos (általában 70-90, helyenként akár 90 km/h-t meghaladó) szélrohamok, melyekhez porvihar is társulhat.
Az esti, késő esti órákra a front átvonul az országon, mögötte mindenütt gyorsan csillapodik a légmozgás. A fronthoz társuló záporos csapadékzónában főként a Dunántúlon és az északi tájakon néhol zivatar is valószínű, melyeket viharos szél, intenzív csapadék (10-20 mm), kis eséllyel aprószemű jég kísérhet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése.

loading...