Header Ads

ITT vannak Orbán Viktor pénteki bejelentései! ILYEN változások lépnek életbe Magyarországon! Ha tetszik ha nem! Majd felrobbanunk a méregtől! Alig 1 órája KÖZÖLTÉK!!


Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón ismertette a kormány friss döntéseit, illetve előrevetítette, hogy pénteken újabb bejelentések várhatók. Most a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a járvány elleni védekezés újabb szakaszairól, lépéseiről. A miniszterelnök az operatív törzs üléséről érkezett a stúdióba. Elmondta, hogy a beoltottak száma eléri az 5 milliót hamarosan a számítások alapján, tehát a járvány harmadik hullámát legyőztük. Az operatív törzs úgy döntött, hogy feltudják oldani a járványügyi korlátozások nagy részét ötmillió beoltottnál:

– A kijárási tilalom megszűnik

– Az üzletek kötelező zárási időpontja megszűnik

– Eltörlik a közterületi maszkviselési kötelezettséget

– Szabad a sport a közterületeken

– A magán és családi rendezvények 50 főig tarthatóak

– Lakodalmak 200 főig tarthatóak

– A szálloda, étterem, családi rendezvények számára elkülönítve tartható

– A zárt téri rendezvény továbbra is védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára tartható

– Szabadtéri rendezvény 500 főig tartható, kiemelte, hogy ismét lehet tüntetni

– A zenés és táncos rendezvények csak védettségi igazolványokkal látogathatók

– A 18 év alattiak felnőttkíséret nélkül is mehetnek beoltva például moziba

Az új szabályok érvényességéről még a mai napon döntést hoznak.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a vírusvariánsokkal továbbra is vigyázni kell. Az a 3 millió ember, aki nincs beoltva menjen el és oltassa be magát, ugyanis figyelni is kell, mert Szerbia kivételével a szomszédos országokban nagyon alacsony a beoltottak száma. Valamint arról is szót ejtett, hogy Magyarország miért nem vesz részt az uniós vakcinabeszerzésben. 7 millió 300 ezer darab Pfizer, Moderna 1,2 millió, Janssenből 4 millió, valamint több mint 4 millió AstraZeneca is rendelkezésükre áll. A keletiekről nem is beszélt Orbán Viktor, de hozzátette, hogy 2022-től már Debrecenben gyárthatják a magyar vakcinát. A rendkívüli jogrendhez a kormány azért is ragaszkodik, mert a környező országok rosszul állnak oltásokkal kapcsolatban, valamint a gyors cselekvés és reagálás miatt ez az eszköz még kell, hogy a kezükben legyen. A hitelmoratóriumot a nyár végéig hosszabbították meg mindenki számára. Orbán elmondta, hogy két nagy kedvezményezettje van: a háztartások és a vállalkozások, de ez a bankoknak terhet jelent, hogy az elmúlt 1 évben szabadon dönthettek arról, hogy nem fizetik a törlesztőrészletet. A középosztály és a kisebb pénzű emberek nem voltak abban a helyzetben, hogy kisegítsék magukat a nehézségekből. A meghosszabbítás oka, hogy időt adjanak a bankoknak, valamint kitalálhassák, hogy mi lesz szeptembertől. A Bankszövetség mostani javaslatai nem fogadhatóak el. Leszögezte, hogy az emberek érdeke mellett akar kiállni nem a bankoké mellett. A 2 százalékos GDP növekedés nem lepte meg Orbán Viktort. Elmondta, hogy ugyanannyian dolgoznak az országban, mint a válság előtt, valamint az előző negyedévi bázis nagyon alacsonyan volt. “Eddig védekeztünk” – mondta Orbán Viktor, ám most már a gazdaság újraindítására van szükség. Hamarosan a 2022-es miniminál bérrel kapcsolatban is megkezdik a tárgyalásokat. “Munkaalapú gazdaságunk van” – a miniszterelnök elmondta, hogy a mi gazdaságunkat a munkából élő emberek működtetik. 
loading...