Header Ads

Pokolian NAGY a BAJ! 1 perce bejelentette Dr. Rusvai Miklós virológus az ÉV EGYIK LEGMEGRÁZÓBB HÍRÉT! Ez bizony Téged is érint!


Két héten belül Magyarországra érhet az indiai kettős mutáns vírus Rusvai Miklós virológus szerint. – Az a tapasztalat, hogy amelyik mutáns Angliát eléri, átjut a kontinensre is, eljut Magyarországra is, és ez nagy valószínűséggel megtörténik az indiaival is – nyilatkozta a virológus szerdán az Inforádiónak. Angliában már meghaladja a százat az indiai variánssal fertőződöttek száma, azért a kormány úgy döntött, nem enged be az országba olyan utazókat, akik a belépés előtti 10 napban Indiában jártak. Brit állampolgárok hazatérhetnek ugyan, de tíz nap kötelező karantén vár rájuk. Az új, indiai „kettős mutáns” vírust azért nevezik így, mert két korábbi, már ismert mutáns tüskefehérjéjének változásai ennél a törzsnél egyszerre jelentek meg. A két új mutáció közül az egyik a jelek szerint fertőzőbbé tudja tenni a vírust, a másik pedig képes lehet arra, hogy áttörje a már beoltott, avagy a fertőzésből felépült emberek szervezetének védelmét. A mutáns vírus tünetei nem különböznek az eddig megismertektől. Izraeli szakértők előzetes vizsgálatai szerint a Pfizer vakcinája hatékony ugyan ellene, de kevésbé, mint a korábbi variánsokkal szemben.
Mindettől eltekintve riasztóan keveset tudunk még az új variánsról. A kettős mutáns vírus december vége felé ütötte fel a fejét az India nyugati részén fekvő Mahárástra államban. Eleinte viszonylag lassan terjedt, de aztán erőre kapott, és februártól számítva a napi vírusfertőzések száma két és fél hónap alatt megharmincszorozódott. Idén február 8-án például csak 8947 fertőzést regisztráltak, április 20-án már 294 290 volt a napi regisztrált esetek száma. India egyébként vakcina-nagyhatalomnak számít Ázsiában, már 127 millió embert oltottak be saját gyártmányú, az AstraZeneca licence alapján gyártott Covishield vakcinával. Ez azonban édes kevés most, hogy az új, kettős mutáns vírus variáns vált dominánssá az Indiai-félszigeten. A kórházak megteltek, az egészségügy az összeomlás szélén, számos kórházban kevesebb, mint 24 órára elegendő oxigén maradt. Forrás
loading...