Header Ads

Fantasztikus hírek! Végre! HIVATALOS: Ekkortól nem lesz kötelező a maszkhasználat Magyarországon! Már csak EDDIG kell kibírni!


Nagyon jó hír jött a maszkviselésről. Rusvai szerint már csak ennyit kell várni, és eldobhatjuk a maszkokat. A virológus indokoltnak tartja, hogy az oltottaknak már ne legyen kötelező a maszkviselés. Magyarországon 46 százalékos az átoltottság, csakúgy, mint az Egyesült Államokban, ahol most vezették be, hogy a teljesen beoltottaknak már nem kell maszkot viselniük.
Rusvai Miklós szerint az oltottak vírusközvetítő szerepét a közvélemény eltúlozza. A virológus az ATV Híradójának arról beszélt: az oltottak vírusközvetítő szerepe matematikailag lehetséges ugyan, de járványtanilag elhanyagolható, így indokoltnak tartja, hogy számukra már ne legyen kötelező a maszkviselés. Így fogalmazott: „Úgy gondolom, hogy a maszkhasználat általánosságban is elhagyható lesz júniustól, tehát a közterületen történő maszkviselés legkésőbb az iskolaév végeztével szükségtelenné válik” – fogalmazott a szakértő.
loading...