Header Ads

1 PERCE érkezett a RENDKÍVÜLI FONTOS bejelentés! Ha Pfizer vagy AstraZeneca vakcinát kaptál akkor ERRŐL neked is tudnod kell, mert életbevágó!


Aki mindkét dózist megkapta a Pfizer vagy az AstraZeneca vakcinájából, abban megfelelő védelem alakulhat ki koronavírus indiai variánsával (B.1.617.2) szemben az Angol Közegészségügyi Hatóság (PHE) legújabb tanulmánya szerint. Vagyis nem alakul ki tünetekkel járó megbetegedés.
A második adag Pfizer a beadása után két héttel 88 százalékos védelmet tudott biztosítani az indiai mutánssal szemben, a második AstraZeneca beadása után két héttel pedig 60 százalékos védelem alakul ki.
A PHE a különbséget azzal magyarázza, hogy az AstraZeneca oltóanyagát később kezdték el alkalmazni, hiszen a Pfizert engedélyezték először. Más adatok pedig arra utalnak, hogy az AstraZenecánál valamivel lassabban alakul ki a teljes védettség. Ugyanakkor azoknál, akik csak az első oltást vették fel a Pfizerből vagy az AstraZenecából, azoknál csak 33 százalékos hatékonyságot mutatott. A kutatáshoz 12 675 mintát vizsgáltak meg április 5-e és Május 16-a között, amik közül 1054-ben volt jelen az indiai variáns. Matt Hancock egészségügyi miniszter azt mondta, ezek az eredmények egyre magabiztosabbá teszik a kormányt, ami június 21-én készül feloldani a még megmaradt korlátozásokat Angliában. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint a felnőtt brit lakosság 71,6 százaléka kapta meg eddig a koronavírus elleni oltás első adagját, 41,9 százalék pedig már mindkettőt. (BBCforrás
loading...