Header Ads

REKORD összegre bírságolták Gődény Györgyöt a tüntetéséért, ahol kimondta a véleményét. Figyeljék az összeget: - Legközelebb biztos meggondolja...

Egymillió forintos pénzbüntetést kapott Gődény György a február 28-i Hősök terén lévő tüntetés miatt. A vírustagadó gyógyszerész által tervezett megmozduláson körülbelül ezer ember vett részt, többségük még maszkot sem viselt.Többször is megkerestük a BRFK-t a február végi tüntetést követően, hogy megtudjuk milyen felelősségre vonásban részesült a főszervező azok után, hogy a  hatályban lévő szabályok ellenére is gyülekezést szervezett.
De arra is szerettünk volna válaszokat kapni, hogy összesen hány emberrel szemben szabtak ki büntetést, ezek mekkora összegűek voltak, s hogy mit tesznek azért, hogy ne forduljon elő több ilyen eset az ismét súlyosabbra forduló járványhelyzet alatt. Megkeresésünkre az alábbi választ kaptuk: A Hősök terén tartott gyűléssel összefüggésben szervezés és tartás miatt egy fővel szemben 500-500 ezer forint közigazgatási bírságot, a Vajdahunyad váránál tartott gyűléssel összefüggésben gyűlés tartása miatt egy másik személyre 500 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki – közölték. Arra nem tértek ki, hogy mit tesznek azért, hogy a jelenlegi járványhelyzetben ne forduljon elő több ilyen eset, viszont csatolták a válaszukhoz az üggyel kapcsolatos legfrissebb közleményüket, amelyben részletesen leírták, hogy összesen hány fővel szemben tettek feljelentést a gyűlés után. Ebben azt írták, hogy két helyszínen összesen 142 esetben tettek szabálysértési feljelentést, valamint négy fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. A rendőrök összesen két főt állítottak elő. Egy főt személyazonosság igazolásának megtagadása szabálysértése, egy főt pedig az ellene elrendelt szabálysértési körözés miatt. Közben megtudtuk, hogy Gődényt az sem különösebben zavarta a budapesti tüntetés összehozásában, hogy közben többször is gyanúsítottként hallgatták ki a szabolcsi nyomozók rémhírterjesztés miatt. Ez az az ügy, amikor lakásáról vitték el a gyógyszerészt, mert a gyanú szerint vírustagadó tartalmakat tett közzé a különböző platformjain. Gődény a  korábbi kihallgatása során azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, és ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy ő csupán  interneten lévő orvosi tényeket közölt tudományos kutatásokra alapozva. Megkerestük Szilágyi Lászlót, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjét is, hogy megtudjuk hogy áll a gyógyszerész rémhírterjesztéses ügye, az alábbi választ kaptuk: A kérdezett személy elleni nyomozás még folyamatban van, az elmúlt héten folytatólagosan hallgatta ki a gyanúsítottat a Nemzeti Nyomozó Iroda. A gyanúsított védekezést terjesztett elő, melyet a nyomozó hatóság részletesen ellenőriz, amihez még időre van szükség – közölte a csoportvezető ügyész.

loading...