Header Ads

ORBÁN Viktor közölte az ÉV LEGJOBB HÍRÉT!!! A vírushelyzetben VÉGRE egy OLYAN bejelentés, aminek MINDEN magyar ember örülni tud!! Téged is érint!!!


Négy döntést hoztak a közlés alapján: a hitelmoratórium meghosszabbodik július 1-jéig (automatikusan) a bezárásra kényszerült vállalkozások bérköltségeit 2/3 részt átvállalja a kormány, járulékot nem kell fizetniük (vendéglátóhelyek, szállodák, idegenforgalmi cégek, buszos vállalkozások) kis- és középvállalkozások, egyéni vállalkozások iparűzési adója felére csökken. 25 ezer fő alatti települések automatikusan állami támogatást kapnak, a nagyobb városok helyzetét a kormány egyenként tekinti át a gyereket nevelő, váró családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatozású, lakásfelújítási hitellel segítjük. Ennek a fele a felújítás végén támogatássá minősül át. A kormány oldalán péntek este 9-kor megjelent közlemény úgy szól: a kibővített bértámogatás részleteit egy ma megjelenő kormányrendelet szabályozza. A rendeletet tartalmazó 37-es számú közlöny éjfél előtt néhány perccel meg is jelent (ez a közlöny is teljes egészében letölthető innen). A részletszabályok a "Kormány 105/2021. (III. 5.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletek módosításáról" címet viseli. "Az új szabályok értelmében az érintett ágazatok március hónapra vehetik igénybe a bértámogatást. Az érintett tevékenységet végzőknek márciusban nem kell majd bérleti díjat fizetniük az állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok esetében. A már megfizetett bérleti díjakat március 16-ig vissza kell fizetni" - sorolja a lépéseket a kormány közleménye.
A rendelet részletesen meghatározza azokat a tevékenységi köröket, amelyekre ez a támogatási forma vonatkozik. Az érintett tevékenységi körök az alábbiak:
Iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedelem
Audio-, videoberendezés kiskereskedelme
Textil-kiskereskedelem
Villamos háztartási készülék kiskereskedelme
Bútor, világítási eszköz, egyéb háztartási cikk kiskereskedelme
Könyv-kiskereskedelem
Papír-, írószer-, irodaszer- és nyomtatvány-kiskereskedelem
Zene-, videofelvétel kiskereskedelme
Sportszer-kiskereskedelem
Játék-kiskereskedelem
Ruházat kiskereskedelem
Lábbeli-, bőráru-kiskereskedelem
Óra-, ékszer-kiskereskedelem
Egyéb m.n.s. új áru kiskereskedelme ((kivéve az optikai és mezőgazdasági tevékenység)
Használtcikk bolti kiskereskedelme
Szabadidős, sporteszköz kölcsönzése
Videokazetta, lemez kölcsönzése
Egyéb személyi használatú, háztartási cikk kölcsönzése (kivéve építési és szerelési munkához kapcsolódó cikk kölcsönzése)
Egyéb foglalás
Szerencsejáték, fogadás, kivéve a totózó és lottózó,
Szórakoztatóelektronikai cikk javítása
Lábbeli, egyéb bőráru javítása
Bútor, lakberendezési tárgy javítása
Óra-, ékszerjavítás
Egyéb személyi, háztartási cikk javítása (kivéve kerékpár javítása)
Fodrászat, szépségápolás
M.n.s. egyéb személyi szolgáltatás
Dísznövény, vetőmag, műtrágya, hobbiállat-eledel kiskereskedelme
Oktatási intézményben működő vállalkozások esetén Egyéb vendéglátás
Járművezetés oktatás
M.n.s. egyéb oktatás
Oktatást kiegészítő
A kormányrendelet egy további fontos rendelkezése, hogy a KATA szerint adózó vállalkozások és vállalkozók és a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerinti egyéni vállalkozók is mentesülnek a KATA, illetve a szociális hozzájárulási adó fizetési kötelezettség alól. A közlemény is megismétli azt, amit Orbán Viktor mondott péntek délutáni videójában. Ezek szerint a kormány alapelve, hogy egyetlen magyar vállalkozást sem hagyhat az út szélén. "A cél az, hogy a járvány alatt is megvédjünk minden magyar munkahelyet" - írták. A miniszterelnök egyébként a péntek reggeli rádióinterjújában már részletezte az állami támogatást, amit Gulyás Gergely tárcavezető jelentett be csütörtökön. Leszögezte: minden, a lezárással érintett ágazatra kiterjesztik a bértámogatást, valamint az egyéb kedvezményeket és nemcsak a két hetes bezárás időszakára kapják meg a támogatást, hanem az egész március hónapra.
loading...