Header Ads

NAGY PORT KAVART BEJELENTÉS: ÍGY változik meg hazánkban a temetés és a keresztelő szabálya!


Ferenc pápa nagy port kavart bejelentése: Így változik meg a temetés és a keresztelő szabályai! A megváltás nem kerülhet pénzbe! Senki ne kérjen pénzt a temetésekért, keresztelőkért és..
A megváltás nem kerül pénzbe, ezért véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy az egyház pénzt kér a keresztelőkért, az áldásért és a misékért, mondta Ferenc pápa egy reggeli misén. Az egyházfő a római Santa Maria templomban az egyházon belül eluralkodó kereskedelmi szemlélet veszélyeiről beszélt. A Szentatya szerint az egyház időnként botrányos viselkedést tanúsít az emberekkel szemben, amikor a templomba belépve árlistákat függeszt ki. A nép ezt felháborítónak tartja mondta a pápa.
Prédikációjában arra az újszövetségi részre hivatkozik, amelyben Jézus korbáccsal űzi ki a kereskedőket a templomból. Jaj azoknak az egyházaknak, amelyek üzletelnek. A megváltás ingyenes hangsúlyozta a pápa, aki egy személyes történetet is felelevenített. Még pap korában egy pár kereste meg, akik meg szerettek volna esküdni. A plébánián azt mondták nekik, hogy nem lehet mise keretében, mert már nincs rá idő, hisz sokan várnak, de ha valóban szeretnének egy húsz perces misét, akkor a dupla idő kifizetése fejében megkaphatják. Ferenc pápa megjegyezte: az emberek minden hibát megbocsátanak papjuknak, kettőt kivéve: az anyagiasságot és az emberekkel való rossz bánásmódot. - Ossza meg legyen kedves, aki egyetért szavaival! forrás
loading...