Header Ads

Müller Cecília ÉLETBEVÁGÓAN FONTOS bejelentést tett pár perccel ezelőtt: EZ a mutáns vírus legelső tünete, mindenki tudjon róla!!!


Az operatív törzs megtartotta hétfői sajtótájékoztatóját, ahol a friss információkat ismertették. Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy a beoltottak száma egy kissé meghaladta az egymillió főt. 1 002 714 fő kapta meg az első oltását. A lakosság átoltottságában a második helyet foglaljuk el az unióban, lakosságarányosan 10,26 százalék itthon. Müller Cecília elmondta, hogy versenyt futunk az idővel. Holnapra is várnak Pfizer-vakcinát, miközben folytatódik a regisztrált emberek beoltása – tette hozzá. A hét második felében oltanak majd azzal az AstraZeneca-oltással, amit nem használtak fel. A fiatalabbakat is érint a megbetegedés, és súlyos lefolyása van. A lélegeztetett betegek száma két hét alatt megduplázódott – mondta Müller Cecília. Nagyon magasak ezek a számok, rendkívüli terhelést jelent az egészségügyi ellátórendszerre. Nagyon elterjedtek a vírusvariánsok itthon: Müller Cecília elmondta, hogy számos vírustörzs jellemzően fertőzőképesebb. Az országos tiszti főorvos szerint 70-80 százalékos arányban találtak vírusvariánst a mintákban.
„Az új mutációknál az első jellemző tünet a köhögés, és sokaknál alakul ki hirtelen magas láz és ízületi fájdalom. Ezért olyan fontos, hogy valamennyi közterületen viselni kell a maszkot„ – mondta az országos tiszti főorvos. A brit vírusmutáns fertőzőképessége sokkal magasabb. A kórházban lévők arról számoltak be, hogy egyre több fiatalt érint a megbetegedés és kerülnek súlyos állapotban kórházba. - Mondta kérdésre Müller Cecília. Órákon belül bárki lélegeztetőgépre kerülhet – tette hozzá. Fontos e-mail cím: A 1818-as telefonszámot ajánlotta még a lakosság figyelmébe, itt lehet a korábban megadott adatokat pontosítani. Ha mégis foglalt, akkor az adatvedelem@neak.gov.hu címre érdemes írni, innen is átvezetik az adatokat.
loading...