Header Ads

Most érkezett!!! SORSDÖNTŐ bejelentést tett ma az operatív törzs!! (VIDEÓ!) ITT vannak a részletek:


Sorsdöntő bejelentést tett ma az operatív törzs. A lezárások hétfőtől megkezdődnek – a nőnapra tekintettel a virágosok aznap még nyitva maradhatnak. Mutatjuk a fontos részleteket:
Kezdődik viszont az alsó tagozatosok online oktatása, több szolgáltatás is leáll, a nem létfontosságú üzletek bezárnak – a dohányboltok és a barkácsboltok nyitva lehetnek. A járványügyi adatok közben egyre romlanak, ismét a hatezres sávban mozog az új fertőzöttek száma és jóval meghaladja a százat a halálos áldozatoké. A lezárások emiatt március 7-én hétfőtől két héten át – március 22-ig – tartanak, de az általános iskolai alsós digitális oktatásból a jelen állás szerint a tavaszi szünet után térhetnek vissza a gyerekek. A tájékoztatón elhangzott: Dr. György István államtitkár: Az elmúlt órákban néhány dezinformáció látott napvilágot, de az oltási tervnek megfelelően halad az oltás. (Az oltási munkacsoportért felelős államtitkár arra céloz, hogy a koronavíirus.gov.hu oldalon benne hagyták a mai adatok szövegében azt, hogy elmarad a hétvégére terveztt tömeges oltás, majd ezt a szöveget levették, de nekünk van róla képernyőfotónk, szóval, valamit elrontottak, nem dezinformációról van szó…) 862953 ember kapta meg az első oltást, 279ezer a másodikat is – mondta ezek után az államtitkár, majd felsorolta, mennyi vakcina érkezik a tervek szerint. Az AstraZeneca vakcina esetében, – akik ezt kapták volna – mégsem fogják megkapni, tőlük sms-ben fognak elnézést kérni, a későbbiekben viszont sor fog kerülni ezen vakcinák beadására.
Ettől függetlenül a jövőhéten 400ezernél több vakcinát fognak beadni.
Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelési államtitkár: Az óvodákban hétfőtől rendkívüli szünet lesz, április 7-ig, az iskolákban március 31-ig, ezután jön a tavaszi szünet, a hagyományos oktatás ezután indulhat újra a tervek szerint. Ahol nincs eszköz otthon a családban, az iskolákat kérik, hogy adjanak megfelelő eszközöket a családoknak az online oktatáshoz. Sem az óvodákban, sem az iskolákban nem lesz gyermekfelügyelet, mert egy rövid, de teljes leállásra készülnek, ha a gyerekek ott lennének az intézményekben, ennek hatékonysága elveszne. A gyerekek étkezését biztosítani kell, elvitelre és kiszállításra lesz mód! A felsős általános iskolásoknál és középiskolásoknál nem lesz változás, sőt, ők folytathatják a vizsgákra való felkészítést is, ahogy eddig, személyes jelenléttel is akár, a védelmi intézkedések betartásával. A szóbeli felvételi vizsgáknál – a nyolcadikosoknál – javasolják azt, hogy ezeket helyezzék az online térbe. Aki beteg volt most, azoknak március 19-ig szervezhető új, pót-időpont! A kollégiumok, sportkollégiumok működésében nem lesz változás. A bejelentésről az M1 televízió felvételét alább tekinthetik meg:
loading...