Header Ads

Lerohanták a boltokat a magyarok! Mindenkinek EZ az egyetlen termék kellett, amit azonnal kifosztottak szinte mindenhol! - Ön beszerezte már?!


Tényi István közérdekű bejelentést tett az Innovációs és Technológiai Minisztériumának, arra hivatkozva, hogy a Telex.hu oldalán megjelent cikkben, arról számoltak be, hogy „berobbant a kereslet az FFP2-es maszkok iránt”. „FFP2-nek megfelelő minősítésű maszkokat akart mindenki” – írta a Telex.hu. „A csütörtöki kormánybejelentés, találgatás ugyanis az FFP2-es maszk kötelező használatáról az egekbe lökte a keresletet” – olvasható a bejelentésben. Mint írták, a csütörtöki bejelentést követően jelentősen megugrott a maszkok iránti kereslet, ami az elmúlt egy évben is tapasztalható volt ugyan, de nem olyan mértékben mint most.
A HVG.hu cikke szerint a főváros több patikájában is kifogytak csütörtök délelőttre a készleten lévő maszkokból, hiába nem érkezett arról tájékoztatás, hogy – a szlovák szabályokhoz hasonlóan – tényleg az FFP2-es maszkok viselése lesz kötelező a boltokban és szabadtéren. A patikákban és online is alig-alig kapható a keresett maszk, ahol pedig mégis fellelhető, ott jelentős áremelkedéssel kell számolnia annak, aki be akarja szerezni – legalábbis erről számolt be a Portfolio. „Egy 50 darabból álló, FFP2-es kategóriájú maszkcsomag például fél nap alatt a háromszorosára drágult” – írják délutáni cikkükben, amiből kiderült, hogy az egyik netes webáruházban a 4690 forintos maszkcsomag ára 14 900 forintra emelkedett, mindezt úgy, hogy ha nem lenne rajta egyébként 41%-os kedvezmény, akkor 25 400 forintot kóstálna. A sokszor jogos be- és feljelentéseiről ismert Tényi István ennek tudatában azt javasolja, hatósági árat szabjanak meg az FFP2-es maszkoknak, hogy elkerüljék a nyerészkedést rajtuk. Ezt írta: „Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető, tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében, továbbá a tisztességtelen kereskedelmi magatartások visszaszorítása érdekében indokolt lehet (meghatározott ideig) az FFP2-es típusú, illetve egyéb maszkok árának hatósági megállapítása”.
loading...