Header Ads

GYÁSZ: Drámai hír! 8 napos nemzeti gyász követi Fülöp herceg halálát! Alig hiszi el a világ, hogy bekövetkezett.. EZ történt pontosan:


Sötét fellegek lebegnek a palota felett, mindenkit elöntött az aggodalom Fülöp herceg miatt - árulta el a Mirror informátora. Érezni lehet a változást a levegőben, más lett a hangulat a windsori kastélyban. Mindenki a 99 éves Fülöp hercegért imádkozik, a személyzet is. Mondani sem kell, hogy az ő korában már bármi veszélyes lehet, az állapotáról pedig újabb nehéz hírek szivárogtak ki. Fülöp herceget helyi idő szerint délelőtt 11 órakor szállították át a King Edward VII magánkórházba. "Mindenki azon aggódott korábban, hogy Fülöp herceg és a királynő ne kapja el a vírust. Most megváltozott a hangulat érezhetően, amióta kiderült, hogy Fülöp herceg nem fog egyhamar kikerülni a kórházból. Mindenki gondolatai akörül forognak, hogy csak vészelje túl a betegségét" - mondta az informátor. Egy orvosi szakvélemény is kiszivárgott, miszerint Fülöp 4-6 hétig is kórházban maradhat, és intravénásan kap antibiotikumot, ha a szívét is elérte a fertőzés. Ez az ő korában könnyen végzetes lehet. "Egy speciális kardiológia centrumba kellett vinni, mert a fertőzése komoly terhet tehet a szívére" - mondták a lapnak, majd az is kiderült, hogy a herceg szívproblémái még nagyobb körültekintésre adnak okot. Miután mellkasi fájdalomra panaszkodott, 2011-ben egy műtéten esett át, ahol a szívében tisztítottak ki egy elzáródott artériát. 8 napos nemzeti gyász követi Fülöp herceg halálát!
Aggódnak a britek: már a királyi család is felkészült a legrosszabbra Nem véletlenül nagy az aggodalom a briteknél és a királyi családban: kora és korábbi egészségügyi problémái miatt félő, hogy a jövőben Fülöp herceg egészségi állapotában hirtelen állhat be negatív értelemben vett változás. Az utóbbi 71 évben Fülöp herceg teljes mellszélességgel állt Erzsébet királynő mellett, akinek az edinburgh-i herceg jelenti a legnagyobb támogatást annak ellenére is, hogy elég keveset hallhattunk róla, mióta 2017 augusztusában visszavonult a nyilvános eseményektől, s utána egy műtéten is átesett.
Fülöp herceg korábbi műtétje, kora és egészségügyi problémái ellenére nincs rossz állapotban, ám az emberek elkezdtek azon gondolkozni, vajon mi is lesz akkor, ha Erzsébet királynő férje meghal. Azt pedig, hogy mire számíthatnak a britek, ha ez bekövetkezik, Mirror öt pontban szedte össze:
1. A bejelentés
Ha Fülöp herceg egy éjszaka folyamán hunyja le örök álomra a szemét, akkor a haláláról szóló hivatalos bejelentésre reggel 8 órakor kerülhet sor, és valószínűleg a BBC lesz az első olyan platform, amihez a hivatalos közlemény eljut.
2. Nem lesz fényűző temetése
Bár Fülöp herceg teljeskörű állami temetésre lesz jogosult, ő mégis valami egyszerűbbre vágyik, az ezekről való megállapodásból pedig az edinburgh-i herceg is kivette a részét. Temetésére csak a királyi család, a barátok és a Nemzetközösség államfői mehetnek majd el.
3. Hová lesz eltemetve?
Bár a királyi család legtöbb uralkodóját a Westminsteri Apátságnál és a St James’s Palace-nál lett helyezték örök nyugalomra, úgy tudni, Fülöp herceget mégis egy privát helyszínre temetik majd a windsori kastély területén, a Frogmore Gardens nevű helyen, ahol Viktória királynőt és Albert herceget is eltemették korábban.
4. Meddig tarthat a gyász időszaka?
Ha az edinburgh-i herceg Erzsébet királynő előtt hal meg, akkor a királynőnek nyolc napon át kell majd gyászolnia őt. Ez idő alatt a törvények nem részesülnek királyi jóváhagyásban, az állami ügyeket pedig szüneteltetik a tisztelet jegyében.
5. Mikor tér vissza a királynő a kötelességeihez?
A királyi gyász időszaka további 30 napon át tart, ez követően Erzsébet királynő teljesen visszatér a kötelességeihez, s újra megjelenik majd a nyilvánosság előtt.
loading...