Header Ads

GYÁSZ: Megszakad a szív!! Csak erős idegzetűeknek: 1 éves kisgyermeket ütött agyon az áram Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, mert az édesapja... - Nyugodj Békében Nándika!


Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség az ellen a többgyermekes apuka ellen, aki az egyéves kisfia halálát okozta azzal, hogy szakszerűtlenül vezette be az áramot a szomszédos telekről a lakásába. A 38 éves férfi még 2017 ben költözött be az élettársával és kilenc gyermekével egy nyíregyházi kertes házba szívességi lakáshasználóként. A lakóházban nem volt elektromos áram, és a villanyóra is le volt szerelve. A férfi tavaly, 2020 júniusában úgy döntött, hogy bevezeti a házba az áramot a szomszédos telek villanyórájától.
Ehhez a ház körül fellelhető maradék drótokat és vezetékeket használta fel úgy, hogy az összekötéseket, a fémvezetékek két szálának összesodrásával oldotta meg, majd a toldásokat nem szigetelő szalaggal, hanem a csomagok lezárására szolgáló műanyag szalaggal tekerte körbe. A vezetékeket a lakásban a földön vezette, és azzal a házban különböző fogyasztókat üzemeltettek. A férfi tisztában volt vele, hogy az általa így kiépített elektromos rendszer szakszerűtlen, és életveszélyes, valamint azzal is, hogy a vezetékrendszer olyan biztosítékkal sem rendelkezik, mely veszély esetén kioldana, azonban a veszéllyel nem törődött. Tavaly július 10-én délután a férfi és az akkor 1 éves gyermeke a lakóház hátsó szobájában tartózkodott, a csecsemő a földön játszott, miközben a kötésnél hozzáért a szigetelés nélküli, áram alatt lévő villamosvezetékhez. A kisfiú az áramütéstől azonnal elvesztette az eszméletét, és az életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás sem tudta megmenteni. A főügyészség felfüggesztett fogházat kért az apára gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.
loading...