Header Ads

DRÁMAI!!! Alig fél órája rossz hírt jelentett be ORBÁN VIKTOR! ÍGY készülj a továbbiakban:


Orbán Viktor az operatív törzzsel történt egyeztetés után érkezett a Kossuth Rádióba, így a legfrissebb járványügyi adatokat is meg tudta már osztani a hallgatókkal. Kossuth Rádióban részletezte, milyen szigorításokról döntött a kormány az elmúlt napokban beleértve a mai napot is: Péntekre elhunyt 6369 új beteget regisztrátak, elhunyt 143 beteg és 677-en vannak lélegeztetőgépen.
07:09
Kormányfői interjú
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
07:10Két hétre bezárják az üzleteket, egy hónapra az iskolákatAz óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárják. Az üzleteket március 8-tól március 22-ig bezárják – hangzott el a csütörtöki Kormányinfón. Gulyás Gergely szólt arról is, hogy március 22-től kezdődhet meg egy fokozatos nyitás.
07:34: Orbán Viktor: Nem volt más választás
Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy nem volt más választás, mint szigorítani.
07:35: Tragédiáról beszéltek a járványügyi szakemberek
A kormányfő elmondta: Nem volt más választás, szigorítani kellett. Járványügyi kérdések, hogy alakul a helyzet. Meghallgatták a szakembereket, akik azt mondták, tragédia lesz ha nem lépünk. A kormány elfogadta az okfejtéseket. Ahhoz, hogy később nyithassunk, most zárni kell. Zárnunk kell, ahhoz, hogy húsvét környékén nyithassunk. Ami fokozatos lépésekben történik majd.
07:37: Március 8-án nyitva lesznek a virágboltok
Most a harmadik hullámban vagyunk. A második erősebb volt, mint az első, és a harmadik, erősebb lesz, mint a második. A legnehezebb időszakra kell készülni.
A bölcsődéken sokat gondolkodtak, lehet, hogy azokat is be kell zárni, de egyelőre még nyitva tartják. Ami az élethez kell, annak mennie kell, élelmiszerbolt, kerti munkákhoz szükséges eszközöket áruló boltok, de minden másnak zárni kell. A legnehezebb a virágboltokra vonatkozó szabály, főleg a május 8-i nőnap miatt. Nőnapkor a virágboltok ezért nyitva maradhatnak még, de utána zárniuk kell.
07:39: Minden érintett ágazat segítséget kap márciusban
A bértámogatást minden ágaztra kiterjesztik, adókedvezmények jönnek.A katásoknak nem kell fizetniük erre az időszakra, az egész márciusi hónapra megkapják a bértámogatást és az adókedvezményeket az önkormányzati bérlemények díját elengedik.
Most azzal van a baj, hogy mutáns vírusok érkeznek Magyarországra különleges üdülőhelyekről hazatérő emberek – tette hozzá. Ezeket a luxusvakációkat halasszák el, mert hazahozhatnak olyan vírusokat, amik másokat bajba sodorhatnak.
07:43: 20 ezer főre is felmehet a kórházban ápoltak száma
Orbán Viktor elmondta, hogy az oltások körül van némi technikai zavar, de a teljes terv jól halad. Már több mint 2,8 millióan regisztráltak oltásra, és április elejére már 2,5 millió beoltott ember lesz, és július elejére 8 millió beoltott lehet. Drámai kihívások lehetnek a kórházakban – mondta Orbán Viktor. 6389 új fertőzőtt van, 143 ember meghalt, és 6877 ember van jelenleg kórházban, és ez a szám felmehet 20 ezerre is – ismertette a kormányfő. Minden erőforrást mozgósít a kormány, lesz elég ágy, lélegeztetőgép és ember is. A magánegészségügyben dolgozókat is mozgósíthatják.
07:44: Orbán Viktor: Teljesen megbízhatatlanok az uniós szállítások. Orbán Viktor elmondta, hogy a kínai vakcinának egyelőre semmilyen mellékhatása nem volt az ő esetében. Sokfajta lehetőség van az oltások esetében – tette hozzá. A kínaiak a szállításaikkal hibátlanul teljesítenek. Az uniós szállítások tragikusak – mondta a kormányfő.Az oroszok lényegében tartják az ütemek
07:46: Felülvizsgálják a kiküldött SMS-ek kapcsán a hibákat
Orbán Viktor elmondta, hogy eddig személyes ismerettség alapú volt az oltás, így át kell állni az adatalapú oltásra. Az utóbbi esetében előfordul olyan, hogy olyanokat hívnak be, akiket már beoltottak. Nagyon sok ember nem ott lakik, ahol be van jegyeze.Az egész folyamatot most leállították, és egy külön operatív csoport áll fenn, hogy javítsák ezeket a problémákat.
loading...