Header Ads

Bezárják az összes iskolát és óvodát! KORLÁTOZÁSOK, KIJÁRÁSI TILALOM,DIGITÁLIS OKTATÁS?! Sajnos nagyon rossz híreket közölt Orbán Viktor Miniszterelnök..


Szerdán ülésezett - és mint kiderült, még ma is ülésezik - a kormány, rendkívül fontos döntéseket kellett megtárgyalni. A különböző koronavírus-mutációk miatt ismét lendületet kapott a koronavírus járvány, napról napra egyre több a fertőzött, és az elhunytak száma is meredeken növekszik. Míg néhány hete még az újranyitás lehetőségeiről volt szó, az elmúlt napokban azt pedzegették a szakemberek, milyen új korlátozásokra lehet szükség. kormány meghozta döntéseit: Az óvodákat és általános iskolákat április 7-ig bezárják, a digitális oktatás részleteit az EMMI oktatási államtitkársága teszi közzé. (A Kormányinfón nem közölte Gulyás Gergely, hogy pontosan melyik naptól zárják be az alsótagozatos osztályokat). A középiskolákat, egyetemeket érintő változások nem lesznek, ezekben az intézményekben egyébként Az üzleteket március 8-tól március 22-ig bezárják, kivéve az élelmiszerboltok, patikák, drogáriák, benzinkutak. A részleteket néhány napon belül nyilvánosságra hozzák. Ugyanebben az időben minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magán-egészségügyi szolgáltatások. Edzőtermeket bezárják. A sportrendezvények az egyesületi, igazolt sportolóknak csak zárt kapuk mögött lehet edzést és mérkőzéseket tartani. Szabadtéri egyéni sporttevékenység megengedett továbbra is a szabadtéren, parkok és arborétumok nyitva lesznek. Minden munkáltató felkérnek, hogy ahol lehet, biztosítsák a home office-ot. (A munkavégzés lehetséges marad.)
A maszkhasználat mindenhol, szabad téren is kötelező Szigorítják a határátlépést, a teherforgalom, tranzitforgalom kivételével A bértámogatásokat minden most bezáró szektorra kiterjesztik a korlátozások időtartamára. A nyitás március 22-étől lépcsőzetesen meg fog történni. (Kivéve az oktatásra vonatkozó szabályokat, mert azok a tavaszi szünet végéig fognak tartani.) Ha mindenki betartja a szabályokat, akkor korábban tudunk nyitni, mintha most nem vezetnénk be ezeket a korlátozásokat - mondta Gulyás Gergely. A kormányülés még tart, a részletekről holnap Orbán Viktor fog tájékoztatást adni, reggeli rádiós interjújában. Egészségügyi szolgálati jogviszony Gulyás Gergely köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, akik a magyar egészségügyet választották, bizalmat szavaztak neki és aláírták az új jogviszonyról szóló szerződést. Vakcina igazolványok Az EU-nak nincs most egységes szabályozása, megjelentek ugyan ezzel kapcsolatos állítások, de ezek álhírek. Jelenleg vannak javaslatok, de uniós döntés nincs. A német kancellár véleményét érdemes figyelembe venni, szerinte nemzeti hatóságok állítsák ki az oltási igazolványt és ezt mindenhol el kell fogadni, viszonossági alapon. Ha valamely ország nem fogadja el, akkor Magyarország sem fogadja el annak az adott államnak az oltási igazolványát. Mi a Fidesz jövője a Néppártból való kilépés után? Gulyás Gergely azt mondta, hogy a Néppárt lényegtelen szabályzatok elkészítésével és módosításával foglalkozik a járvány harmadik hullámában. Hosszú ideig adtunk esélyt az Európai Néppártnak, hogy értékeit úgy módosítsa, hogy ott a migrációt elutasító, a nemzeti szuverenitást fontosnak tartó pártnak is legyen benne a helye. Azonban a Néppárt eltolódott egy másik irányba. Ebből levonták a következtetést, a pártnak még tagja a Fidesz, de a frakcióból kiléptek. A néppárti tagság mellett a jó magyar-német kormányközi viszonyok miatt döntöttek. Egyebekben mindenkinek sok sikert kívánnak, aki az Európai Néppárt frakciójában vesz részt, de a Fidesz számára léteznek olyan elvek, amelyektől nem tud eltekinteni, ilyen a nemzeti szuverenitás, a migráció és a család kérdése. Azt reméljük, hogy az Európai Néppárton kívül is van élet és létezik olyan párt, amely a Fideszhez hasonlóan fontosnak tartja az előbb felsorolt elveket.
loading...