Header Ads

1 perce érkezett!! Müller Cecília kiállt az emberek elé, és karrierje LEGROSSZABB hírét közölte!!! Megtörténik az elkerülhetetlen:


A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások további szigorításáról:
6369 az új fertőzöttek száma, 2021-ben sosem volt még egy nap ennyi új Covid-beteg, ezzel a járvány kezdete óta összesen 452 547 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 143, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 619 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 331 557 fő, de sajnos az aktív fertőzöttek száma is 105 371 főre emelkedett. 6867 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 677-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavírus.gov.hu.
A következő napokban is folytatódik a regisztrált idősek oltása háziorvosoknál (250 ezer kínai vakcinával és 31 ezer Moderna-vakcinával). 114 ezer Pfizer-vakcinát a kórházi oltópontokon adnak be az időseknek. Koronavírus megyetérkép A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány csütörtöki ülésén a korlátozások szigorításáról döntött. Az újranyitás célegyenesében vagyunk, de előtte a járvány harmadik hullámát le kell törni, és ezek az azok az intézkedések, amelyekkel ezt meg lehet tenni. Ha mindenki betartja ezeket, akkor korábban lehet nyitni, korábban indulhat újra az élet Magyarországon. A bejelentett korlátozások: az üzleteket március 8-tól március 22-ig be kell zárni (kivétel élelmiszerüzletek, patikák, benzinkutak, drogériák, bankfiókok, dohányboltok). Minden szolgáltatás szünetel, a magánegészségügy kivételével. Hétfőtől zárnak az óvodák, digitális tanrendre térnek át az általános iskolák is. Az esti kijárási korlátozás továbbra is érvényben marad. A maszk viselése szabadtéren mindenhol kötelező. A munkavégzés lehetséges, de ahol lehet otthoni munkavégzést javasol a kormány, különös tekintettel a kisgyermekes szülők esetében. A szabadtéri sporttevékenység lehetséges, ahol tartható a másfél méteres távolság, megengedett az igazolt sportolók edzése, ám a meccsek kizárólag zárt kapuk mögött lehetnek. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek. Szigorítjuk a határátlépést, a tranzit- és teherforgalmat továbbra sem korlátozzák. Azokra a szektorokra is kiterjesztik a bértámogatást, amelyeknek most be kell zárniuk. A kormány álláspontja, hogy ha majd a járványügyi helyzet lehetővé teszi, akkor csak fokozatosan és felelősen lehet feloldani a korlátozásokat. Az újraindításról az emberek véleményét is várják az online nemzeti konzultáción. forrás
loading...