Header Ads

Rostás Matild leleplező vallomása: "Az a legjobb, ha valamilyen fogyatékkal születik a gyerek, mert az mindjárt 100 ezer forintot jelent a családnak. Annak érdekében, hogy ilyen legyen, azt csináljuk, hogy.."


Korábban már beszámoltunk arról, hogy felmérést végeztek a mélyszegénységben élő romák között, hogy miből és mennyiből élnek havonta és miért nem mennek el dolgozni, amikor adott számukra is a lehetőség.
Az ötgyerekes és mindössze 32 éves édesanya Rostás Matild felkavaró választ adott:
"A kedvezményekkel és különböző juttatásokkal együtt, kapunk annyi pénzt, ami elég ahhoz hogy ne haljunk éhen. Szerencsére a gyerekek iskoláztatása megoldott, hiszen jóformán egy fillérünkbe nem kerül. Ingyenesek a tankönyvek és az étkeztetésük is meg van oldva a kicsiknek. Amit az iskolában kapnak enni, azzal kihúzzák másnapig is, ha véletlen itthon nincs mit együnk. A legjobb viszont, ha valamilyen fogyatékkal születik a gyerek, mert az mindjárt 100 ezer forintot jelent a családnak. Annak érdekében, hogy ilyennek szülessen, azt csináljuk, hogy több olyan szert is fogyasztunk, ami károsíthatja a magzatot.
Ezt sokan csinálják, hiszen így könnyen juthatnak viszonylag sok pénzhez. Rengeteg támogatás jár egy fogyatékkal élő gyerek nevelése után. " A 2019-es évben a gyermek otthongondozási díjának az összege elérhette a 150 ezer forintot is havonta, amennyiben a szülő több olyan gyermekérő is gondoskodik, akire a gyermekek otthongondozási díjára való jogosultsága megállapítható.
loading...