Header Ads

Pontosan ENNYIBE kerülhet és ekkor jelenhet meg nálunk is a koronavírus elleni oltás! - A Sanofi gyógyszergyártó cég elnöke számolt be róla:


Pontosan Ennyibe kerül és ekkor lesz elérhető nálunk is a koronavírus elleni oltás – Sanofi gyógyszergyártó cég elnöke számolt be róla:
2021 első felében érkezhet, a koronavírus elleni vakcina / Fotó: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)
Körülbelül 3500 forintba fog kerülni dózisonként, a koronavírus elleni vakcina – számolt be róla a Sanofi gyógyszergyártó cég elnöke. France Intern rádiónak, Oliver Bogilliot a DPA hírügynöksége kijelentette, hogy végleges árat még nem fogadott el a cég. Bogillot szerint milliárdszámban kellene az embereket beoltani.
Az oltóanyag, amit a GSK és a Sanofi együtt fejlesztett ki, megegyezik a Sanofi egyik szezonális influenza ellenszerével. Összetétele ugyanazt a rekombináns fehérjealapot tartalmazza.
Az Egyesült Államokban 440 egészséges felnőttet vontak be a vizsgálatba. Decemberig kell várnunk az első eredményekre. A várakozásoknak megfelelnek, akkor a 3. fázisú kísérlet is elkezdődhet. Hatósági engedélyeztetés előtt ez az utolsó forduló. Jövő év első félévében készülhet el a vakcina, a szakértők véleménye szerint – írja a Napi.hu.
loading...