Header Ads

Országos felháborodást váltott ki: Mindenkinek megmérik a lázát a parlament bejáratánál, KIVÉVE a politikusokét nem, mert.. EZZEL indokolták miért: - Ön egyetért?


Mindenkinek megmérik a lázát a parlament bejáratánál, KIVÉVE a politikusokét nem, mert... EZZEL indokolták miért: - Ön egyetért? A képviselőkre ez a szabály nem vonatkozik. Mint ahogy más sem:
A koronavírus-járvány második hullámára való tekintettel visszatér a magyar parlamentbe a tavaszi protokoll – tudta meg az mfor.hu. A lap az Országgyűlés Hivatalától azt a tájékoztatást kapta, hogy az épület kapuiban megmérik az érkezők testhőjét. Akinél pedig ez az érték meghaladja a 37,2 fokot, azt az őrség nem engedi belépni. Ez a szabály ugyanakkor nem vonatkozik az országgyűlési képviselőkre és a nemzetiségi szószólókra. További változás, hogy a plenáris üléseket a felsőházi ülésteremben tartják majd, kézfertőtlenítőket helyeznek ki az épület több pontján, és a távolságtartási szabályok betartására is figyelni fognak. De az országgyűlési képviselők és a nemzetiségi szószólók ez alól is mentességet élveznek. Az mfor kérdezte az Országgyűlés Hivatalától miért élveznek a politikusok a maszk és a kézfertőtlenítések alól felmentést, amire azt a választ kapták, hogy a magasabb beosztásban lévő politikusokat folyamatosan ellenőrzik és tesztelik a vírus ellen, de nem a Parlamentben.
A maszkviseléssel kapcsolatban arról tájékoztatott a hivatal, hogy az épületek mellékhelyiségeiben, a liftekben, a folyosókon és egyéb nem munkavégzésre szolgáló helyiségekben, közösségi terekben, továbbá a büfék, éttermek használata során sorban álláskor kötelező az egészségügyi maszk viselése. A plenáris, valamint bizottsági üléseken viszont úgy tűnik, hogy nem lesz előírás a maszk viselése.
loading...