Header Ads

Orbán Viktor bejelentette a családvédelmi akcióterv 2. részét! OLYAN dolgokat tartalmaz, amilyen MÉG NEM VOLT Magyarország történetében:


A kormány eddig elért családpolitikai eredményeinek megőrzése az elsődleges feladat a koronavírus-járványt kísérő világszintű gazdasági válságban - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszteri poszt jelöltje a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Novák Katalin úgy fogalmazott, a jelenlegi, mindenki előtt ismeretlen helyzetben nem is kis ambíció azt kitűzni, hogy a családtámogatási rendszer egyetlen elemét se kelljen kivezetni a gazdaság teljesítőképessége miatt. A leendő miniszter célként jelölte meg azt is, hogya családoknak ne kelljen feladniuk, sőt lehetőség szerint javítani is tudják a már elért életszínvonalukat. Novák Katalin harmadik számú szándékaként jelölte meg a "már eddig is nagyon sokat épült" családtámogatási rendszer bővítését.Elmondta, egy olyan "Családvédelmi akcióterv 2-n" dolgozik, amelyeknek már nagyrészt megvannak a konkrét elemei, és azok a kormány döntésére várnak. Ennek a tervnek része egy olyan otthonteremtési program, amelyhez hasonló még nem volt Magyarország történetében.
Fejtette ki, majd aláhúzta, azt szeretnék elősegíteni, hogymindenki saját tulajdonban, jó körülmények között alapíthasson családot.Novák Katalin hangsúlyozta ugyanakkor, hogya kormány továbbra sem az eladósodás árán tesz majd lépéseket a családtámogatás területén sem."Mindig odáig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér" - tette hozzá.MTI
loading...